Regl döneminde kadınlar çeşitli duygu değişimleri yaşar. Her zamankinden daha hassas, daha duygusal, daha sinirli ve daha değişken olabilirler. Bazen yorgun, bazen sıkıntılı, bazen isteksiz, bazen de ne istediğini bilmez halde hareket edebilirler. Onlara farklı bir kadına dönüşüyorlarmış gibi gelse de, aslında bu gayet normal ve geçici bir süreçtir. Hem hormonların değişimi hem de birtakım duygusal ve fiziksel etkenler sebebiyle böyledirler. Önemli olan bu dönemde yalnız olmadıklarını bilmeleri, kendilerini zorlamamaları, sağlıklı beslenerek, bol su içerek, hafif egzersizler yaparak ve iyi uyuyarak bu dönemi rahat atlatmalarıdır. Bu konuda da çevrelerindeki insanların onlara destek olması önemlidir.

Peki, regl döneminde kadınlar ne ister? Çevrelerinden ne bekler? Türkiye’nin ilk dijital kadın asistanı Pepapp, regl dönemi listelerine ve önerilerine bir güncelleme getirdi. Pepapp, regl döneminde kadınların ruh hallerini ve motivasyonlarını araştırdı ve kadınların en çok neleri isteyebileceğini kullanıcılarla paylaştı.


Pepapp, regl dönemi davranışlarını 6 maddede sizler için sıraladı.

1-Kadınlar regl döneminde dinlenmek ister

Bazen dinlenmek demek hiçbir şey yapmadan uzanmak demektir. Bazen de sevdikleriyle sakin bir aktivite anlamına gelir. Mesela birlikte film izlemek, yürüyüşe çıkmak ya da yemek yemek gibi.

2-Kadınlar regl döneminde tatlı yemek ister

Hem tatlı yemek hem de kilo almamak isterler. Neyse ki bunun için hafif tatlılar vardır. Mesela bir kase meyveli yoğurt, bir porsiyon sütlaç, 4 parça bitter çikolata ya da bir bardak sıcak çikolata gibi.

3-Kadınlar regl döneminde anlaşılmak ister

Çünkü bu dönemde etraflarında onlara yakın olan insanların anlayış göstermesi morallerini yerine getirir. Böylece kendilerini daha güçlü, huzurlu ve rahatlamış hissederler.

4-Kadınlar regl döneminde sevişmek ister

Bu dönemde libidoları yükseldiği için bunu istemeleri normaldir. Yalnız karşılarındaki kişinin isteklerini dikkate alması ve sınırların belirlenmesini onlara bırakması çok önemlidir.

5-Kadınlar regl döneminde kendilerine herhangi bir konuda ısrar edilmemesini ister

Bu dönemde her zamankinden keyifsiz ve halsiz olabilirler. Bu yüzden şakaları, hareketli ve kalabalık sosyal ortamları ve enerji gerektiren şeyleri kaldıramayabilirler.

6-Kadınlar regl döneminde de hayatlarına devam etmek ister

Aslında kendilerini kapatmayı ya da hayattan kopmayı onlar da istemezler. Bu yüzden kendilerini yormayarak hayata karışmaya, enerji veren besin takviyeleriyle sevdikleri şeyleri yapmaya devam ederler.

Editör: Haber Merkezi