Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, önceki gün Valilik önüne kurulan ve 10 gün boyunca öğrencilere Kızılay’ın tanıtımını yapacak olan Kızılay Çocuk Dostu Tır’ını ziyaret etti.

Vali Erdoğan Bektaş beraberinde Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Milli Eğitim müdür vekili Murat Kapıcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit, Kızılay Derneği Başkanı Aydın Ergenç, Kızılay Kan Merkezi Kubilay Demir, Kızılay Gençlik Kolları Başkanı Suat Üstün,  Mobil Ekipler Takım Lideri Nihat Türkmen, Gençlik Çalışanları Hale Öztürk ve Nihat Güler, Zonguldak Kızılay Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte Kızılay Çocuk Dostu Tır’ını ziyaret ederek öğrenciler ile bir araya geldiler.

Kızılay Çocuk Dostu Tır’ında Kızılay Genel Merkezinden gelen eğitmenler tarafından çocuklara Kızılay ile ilgili bilgi aktarırken, Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler toplu fotoğrafın ardından ayrıldılar.

“KIZILAY BİLİNCİ OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Tır’ı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, ''Son yıllarda coğrafyamız karışık. Coğrafya karıştığı zaman mağdurlar oluşur, insanlar mağdur oluyor, savaşlar nedeniyle ülkelerini terk eden insanlar oluyor, yollara düşüyorlar ve hayata tutunacak mekanlar ülkeler arıyorlar. Bu çerçevede ülkemiz önemli bir sığınma merkezidir. Gerek ülkemize sığınan muhtaç insanlar için, gerekse ülkemizin dışındaki karışıklıklara müdahale etmek için Kızılay’ımız çok güzel görev yapmaktadır. İhtiyaç sahiplerine başarıyla ulaşıyor. Çok çeşitli organizasyonlar oluyor ve bunlar bizim ülkemizin dışında da gücümüzü gösteriyor. Bu çerçevede Kızılay’ın  her türlü etkinliğini faaliyetini destekliyor önemsiyoruz. Kızılay  Çocuk dostu Tır’ı Zonguldak'a geldi bir haftaya kadar burada kalacak ve bir program dahilinde öğrencilerimize gerekli bilgiler aktarılacak. Kızılay bilinci oluşturulmaya çalışılacak. Tabii sadece ziyaret eden öğrencilere değil yolu düşen herkese bu tır açıktır herkes gelebilir ve Kızılay'ın faaliyetleri hakkında bir fikir sahibi olabilir” dedi.

“İNSANLARI KAN BAĞIŞINA DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da yaptığı açıklamada, “İnsanlarımızın kan bağışına duyarlı olmaya çağırıyorum. 14 senemiz Kızılay’da geçti. İlk göz ağrım.  Kızılay sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm dünya insanlarının yardımına koşan dünyanın en büyük yardım kuruluşudur. Ağaç yaşken eğilir mantığıyla bizim yıllarca mücadelesini verdiğimiz Kızılay'da gençlerimizin insanlarımızın Kızılay konusunda kan bağışı ve yardımlaşmada farkındalık yaratmak için buradayız. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç ne zaman nerede ihtiyacımızın olacağını bilemeyiz .O yüzden de sağlığı yerinde olan 18- 65 yaş arası tüm vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Zonguldak Kızılay Derneği Başkanı Aydın Ergenç’te konuşmasında, “Kızılay’ımızın  her zamanki yaptığı aktivitelerden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Türk Kızılay’ının çocuk dostu mobil aracımızı getirdik. Bunun sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Tırın buraya gelmesin de bizlere yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Onların üstün başarı sayesinde buradayız. Başta sayın valim olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kızılay’ın çocuk dostu mobil aracında 10 gün boyunca gelenler Kızılay’ı tanıyacaklar” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi