Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın, yaşanan süreçten dolayı kan bağışlarındaki oranın hızlı bir şekilde düştüğünü belirtti.

İl genelinde günde yaklaşık 15 ünite kan bağışı olduğunu ifade eden Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Zonguldak Kızılay Kan Merkezi olarak haftanın yedi günü valilik binamız yanındaki parkta kan bağış otobüsümüzde gönüllü kan bağışlarını alıyoruz, ayrıca ilçelerimizde de ekiplerimiz var. Yaşanan bu süreç dolayısıyla kan bağışlarındaki oran hızlı bir şekilde düştü. Stoklar normal seviyenin altına indi. Her zaman ifade ettiğimiz gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaç. Bizlerin vatandaşlarımızdan istediğimiz; ihtiyaçları için zaruri olarak dışarı çıktıkları zaman 15 dakikalarını kan bağışında bulunmak için ayırmalarıdır. Sonuçta hastanelerimizde kana olan talep her zaman olduğu gibi devam ediyor. Bu sebeple Zonguldak Kızılay Kan Merkezi olarak haftanın yedi günü tüm ilçelerimizde kan bağışı almaya devam ediyoruz. İl genelinde ortalama 15 ünite kan bağışı oluyor. Yaşanan süreçten dolayı ülke genelinde de kan bağış sayısında azalma var.” ( Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi