Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ekipleri haftanın yedi günü Kent merkezinde ve Ereğli’de kan bağışı topluyor ama kan bağış sayısında oldukça azalma var.

Gerçekleştirilen kan bağış kampanyasında kan bağışçısı sayısında oldukça düşüş olduğunu belirten Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Dr. Mehmet Günaydın, “Kan sürekli bir ihtiyaç ve kimin ne zaman ihtiyaç duyacağı belli değil bu nedenle vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz” dedi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Dr. Mehmet Günaydın, açıklamasına şöyle devam etti:

“Maalesef yaşadığımız süreç dolayısıyla kan bağış sayılarında önemli sayıda düşme oldu fakat hastanelerde kana olan talep devam ediyor. Trafik kazaları, doğumlar, bekletilemeyecek ameliyatlar halen devam ediyor. Bu nedenle kan acil değil sürekli ihtiyaç diyoruz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz zaruri ihtiyaçları için dışarı çıktıkları zaman 15 dakikalarını kan bağışında bulunmaya ayırmalarıdır. Sonuçta kanın tek kaynağı insandır ve herhangi bir şekilde üretilemeyen bir ilaç. Bu nedenle sağlığı yerinde olan ve zaruri ihtiyaçları için dışarı çıkan vatandaşlarımızı kan bağışı konusuna biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak haftanın yedi günü kent merkezinde ve Ereğli ilçemizde ekiplerimiz kan bağışı toplamaya devam ediyor. Kan bağışında yüzde 70 oranında düşüş var. Kan sürekli bir ihtiyaç ve kimin ne zaman ihtiyaç duyacağı belli değil bu nedenle vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi