Kara açıklamasında, “Eczacılar olarak biz görev başındayız. Kamuoyunda fırsatçı ilan edildik. Kırıldık ama görev sorumluluğumuzun bilinci ile tüm olumsuz koşullara rağmen sizlere hizmet vermeyi sürdürdük. Sonuç olarak maske satışı yasaklandı. Maskelerin eczaneler kanalı ile siz sevgili vatandaşlarımıza ulaştırılma kararı alındı. Ancak Zonguldak için bu uygulama şu an için başlamadı” diyerek açıklamasında şunları söyledi:

“Covid 19 ile mücadelede sağlık ordumuzun bir parçası olarak en önde çalışıyoruz. Aile hekimlerimizin yükünü hafifletmek ve bulaş riskini azaltmak için günü gelen raporlu ilaçlarınızı eczanelerimizden temin edebilirsiniz. Ancak raporlu olmayan ilaçlarınız  bu kapsama girmemektedir.

KAMUOYUNDA FIRSATÇI İLAN EDİLDİK

Bizler eczanelerimizde toplum sağlığını korumak amacıyla sınırlı sayıda ve yüksek maliyetle temin edebildiğimiz maskeleri sizlere ulaştırmaya çalıştık. Ama bu süreçte pahalı maskenin sorumlusu eczacı olarak gösterildi. İhtiyaç karşılamak için zorlukla temin ettiğimiz maskeleri sizlere ulaştırdığımız için İl Ticaret Müdürlüklerince denetlendik. Zor  koşullarda verdiğimiz hizmet için üstüne bir de suçumuz yokken tutanaklar tutuldu .Kamuoyunda fırsatçı ilan edildik. Kırıldık ama görev sorumluluğumuzun bilinci ile tüm olumsuz koşullara rağmen sizlere hizmet vermeyi sürdürdük.

ZONGULDAK İÇİN BU UYGULAMA ŞU AN İÇİN BAŞLAMADI

Sonuç olarak maske satışı yasaklandı. Maskelerin eczaneler kanalı ile siz sevgili vatandaşlarımıza ulaştırılma kararı alındı. Ancak Zonguldak için bu uygulama şu an için başlamadı. Eczanelerimizde şu an maske satışı yapılmamaktadır. Eczanelerimize ücretsiz maskeler geldiğinde sizlere ulaştıracağız. Maskeyi alabilmeniz için cep telefonlarınıza Sağlık Bakanlığı tarafından şifre gönderilecek. Telefonunuza şifre gelmedikçe eczaneye maske almak için başvurmayınız. Sizlerin sağlığı için çalışmaya devam ediyoruz. Sizden isteğimiz bize güvenin, evinizde kalın. Eczacılar görev başında” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi