Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi gören kanser hastaları Eskişehir’e tayini çıkan onkoloji doktoru Muhlis Ürün’ün tayininin durdurulmasını talep ettiler.

Zonguldak il geneli ve çevre illerden Atatürk Devlet Hastanesine gelerek kanser tedavisi gören yaklaşık 1000 civarında hasta, hastanenin tek onkoloji doktoru olan Muhlis Ürün’ün Eskişehir’e tayini çıkması sonucu mağduriyet yaşamamak adına tayinin durdurulmasını, bu mümkün değilse yeni onkoloji doktorunun biran önce hastaneye atanmasını istediler.

Yaklaşık 1 buçuk senedir Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Onkoloji bölümünde görev yapan Doktor Muhlis Ürün, mecburi hizmet süresi dolunca bakanlık tarafından yapılan zorunlu kura sonucu Eskişehir’e tayini çıktı. Edinilen bilgiye göre Doktor Ürün; ayda yaklaşık 1000 civarında hastaya bakıyor ve hastanede 500 civarında kanser hastası da kemoterapi görmekte. Hastalar doktorlarının tayini sonucu mağdur olacaklarını iddia ederek; tayininin durdurulmasını mümkün değilse yeni onkoloji doktorunun biran önce hastaneye atanmasını istiyor. Bu konuda hastane yönetiminin gerekli çalışmaları yaptığını da belirten hasta yakınları bunun tek başına yeterli olmayacağına inandıklarından dolayı siyasilerin, özellikle de Zonguldak’ın 5 milletvekilinin bir araya gelerek bakanlık nezdinde girişimde bulunmasını talep ediyor.

Bartın’da yaşayan kanser hastası 72 yaşındaki Hacer Çelik’in yakını İlknur Cengiz, konuya ilişkin yaptığı acıklamasında, “Önce Allah’a sonra devletimize ve sağlık bakanımıza sığınıyoruz” dedi.

CENGİZ, “1000 CİVARINDA KANSER HASTASI MAĞDUR OLACAK”

Cengiz, sözlerinde “Hastam kanser hastası ve Bartın’da onkoloji servisi olmadığından tedavimiz için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine Bartın’dan geliyoruz. Yaklaşık 9 yıldır kolon kanseri tedavisi görüyoruz. Buradaki doktorumuzun da ataması başka bir ile yapılmış yerine gelecek olan doktorunda ne zaman geleceği belli değil. Doktorumuz gittikten sonra burada tedavi gören yaklaşık 1000 civarında hasta mağdur olacak. Doktorumuzun gitmemesi için çok uğraştık ama aslında bizim elimizden gelen bir şeyin olmadığını da biliyorduk. Doktorumuz 10-15 gün içerisinde gidecek biz açıkta kalacağız. Mağduriyet yaşamamak adına biran önce hastanemize yeni onkoloji doktorunun atanmasını Sağlık Bakanlığından rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

CENGİZ: “ZONGULDAK’DA Kİ KANSER HASTALARI NE YAPSIN!”

Hasta yakını, doktor Ürün’ün gitmesi tedavi gören tüm kanser hastalarının mağdur olacağını dile getirerek, “Ben buraya Bartın’dan geliyorum ve hastam hem yatalak hem de kanser hastası. Bu tür hastalara bakmak gerçekten çok zor oluyor ve Ankara veya Bolu gibi illere hem yatalak hem de kanser olan hastalarla gitmek maddi manevi çok zor oluyor. Örneğin Ankara’ya gitsem beni kim kabul eder? Randevu bile alamam. Benim aracım yok buraya özel taksiyle Bartın’dan geliyorum. Doktorumuz giderse ve yerine başka doktor atanmazsa çok mağdur durumda kalacağız. Bu nedenle doktorumuzun gitmesini istemiyoruz. BEÜ Uygulama ve Araştırma Merkezinin Onkoloji servisinde de tedavi gördük ama orada ilaç konusunda sorunlar yaşadık. Zonguldak’ta kanser hastası çok var. Kanser hastası hastalığıyla mı ilgilensin, doktor eksikliğinden ne yapacağını mı düşünsün ya da yattığı yerde ölümü mü beklesin. Zonguldak’taki kanser hastaları ne yapsın! Biz Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde hem tedavi oluyoruz hem de kemoterapi alıyoruz. Bize burada bakacak başka doktor yok mümkünse doktorumuzu geri istiyoruz veya en kısa zamanda yeni doktor atanmasını istiyoruz çünkü bugün ilacımızı alıp günlük tedavimizi olacağız ama bir sonraki tedavi günümüzde burada doktor olmayacak! Biz önce Allah’a sonra devletimize ve sağlık bakanımıza sığınıyoruz sorunumuzu biran önce çözsünler” dedi.

CAYMAZ: “BEÜ ONKOLOJİ BÖLÜMÜNDE İLAÇ YOK DİYEREK BU HASTANEYE GÖNDERİYORLAR”

Meme kanseri tedavisi görerek kemoterapi alan Naciye Caymaz ise doktor sorunu hakkında şunları söyledi, “Ben meme kanseriyim ve bir gün önce kemoterapi aldım. BÜE Uygulama ve Araştırma Merkezi Onkoloji servisinde çok sıkıntı var. Bize ilaç yok diyerek buraya gönderiyorlar o nedenle Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi görüyorum. O kadar çok kanser hastası var ki doktor bey onlara yetişemiyorken şimdi tayini çıkmış gidecek. Kanser hastaları olarak çok zor durumdayız. Bartın, Karabük, Kastamonu illerinden bile bu hastaneye gelen kanser hastası var. Doktorumuzun gitmesi gerekiyorsa en azından yeni doktor atanana kadar burada kalsın. Kanser hastaları olarak bizleri ortada bırakmasınlar. Bizim doktora ihtiyacımız var! Bizim hastalığımız grip veya soğuk algınlığı değil kanser hastalığı! Tedavilerimiz yarım kalmasın.” Benim evde engelli oğlum var bu hastaneye zor geliyorum başka illere nasıl gideyim.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi