Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. N. Aydın Mungan, Türkiye Ürolojik Cerrahi Derneği Başkanlığına seçildi.

Ürolojik hastalıklarda en etkin koruma ve tedaviyi sağlama hedefini ön planda tutarak eğitim, araştırma, klinik hizmet standartları ve stratejiler oluşturmak yoluyla ulusal politikaların gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 2010 yılında İstanbul’da kurulan Türkiye Ürolojik Cerrahi Derneği, üroloji uzmanlarının, kar amacı gütmeyen, ulusal, mesleki ve bilimsel uzmanlık derneğidir.  Dernek bugün Türkiye’nin 81 ilini temsilen, 11 tane Bölge Müdürlüğü ile hizmet vermekte, Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü de Zonguldak’ta bulunmak.

BEÜ’nün yürüttüğü idari görevler ve akademik alandaki başarılı çalışmaları ile öne çıkan Üroloji Uzmanı  Prof. Dr. Mungan,  başkanlık görevi ile Türkiye Ürolojik Cerrahi Derneği’ni yurt içi ve yurt dışında temsil edecek, dernek çalışmalarının koordinasyonunu sağlayacak.

2000 yılından beri üniversitede çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Aydın Mungan, 2002-2011 yılları arasında Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı; 2003-2006 yılları arasında Tıp Fakültesi Cerrahi Bilimler Bölümü Başkanlığı, 2005-2007 Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü ve 2007-2011 yılları Tıp Fakültesi Dekanlığı gibi idari görevlerde bulundu. Prof. Dr. Mungan idari görevinin yanı sıra akademik alanda da oldukça yoğun çalışmalarda bulundu. Tübitak'tan 2 kez Nanoteknoloji ile kanser Tedavisinde ilaç geliştirmeye yönelik çalışmaları için proje desteği aldı ve Hacettepe Farmosetik Teknoloji Bilim Dalı ile birlikte yürüttükleri çalışma ile 2009 yılında 2 yılda bir verilen "Üroonkoloji Kanser Araştırma" ödülü ile ödüllendirildi. Çok sayıda uluslararası ve ulusal yayını bulunan Prof. Dr. Mungan, uluslararası projelere katılarak Avrupa'daki pek çok büyük merkezle ortak araştırmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmalardan en sonuncusu 2010 yılında dünyanın en büyük bilimsel dergisi olarak kabul edilen Nature'da yayınlandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi