Çaycuma Çevre ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu yaptığı açıklamada, “BEÜ Tıp Fakültesi Zonguldak’ın gözdesidir sahip çıkılmalıdır” dedi.

Çiloğlu açıklamasında, “Son günlerde Zonguldak kamuoyunda en çok tartışılan konu BEU Tıp Fakültesinin durumu ve orada yaşananlar” diyerek şunları söyledi:

“Tıp Fakültemiz 1992 yılında dönemin başbakanı Süleyman Demirel ve Milli Eğitim Bakanı Köksal Toptan’ın girişimleri ile 03/07/1992 Tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuş olup bölge insanının yıllarca hastalıkları sebebiyle il dışında çektikleri eziyetler için umut olmuştur.

Kurulduğu günden bu yana büyük başarılara da imza atan Tıp Fakültesinin internet sitesindeki bilgilere göre "2005-2006 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimlerine bağlı 44 Anabilim dalı ve 12 Bilim dalı ile mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitimi, araştırma ve sağlık alanında bölgesel/ulusal ölçekte öne çıkan toplumsal katkı faaliyetleri ile hizmet vermektedir.

Haziran 2017 itibarıyla 51 profesör, 26 doçent, 62 yardımcı doçent, 8 uzman, 184 araştırma görevlisi, toplam 331 akademik personel görev yapmaktadır. Tıp fakültesi bugüne kadar 584 pratisyen hekim, ve 430 uzman hekim yetişmiştir. Bu tabloya bakıldığında Tıp Fakültemiz gurur duyacağımız bir hale gelmiştir.

Lakin bu gurur tablosuna rağmen son günlerde Tıp Fakültemiz olumsuz olaylar ile anılmaktadır. Bu olumsuzluklar irdelendiğinde (şahsi görüşümdür) altındaki sebep ekonomik sebeplerdir. Dolayısı ile çözümde ortadadır. Çözüm merci de siyasetçilerimizdir. Birçok illerimizin üniversitelerinde de aynı sorunlar mevcuttur. Her üniversite bu sorunlarını siyasetçiler aracılığı ile çözme yolundadırlar.

Tıp Fakültemiz köylerimizden tutun tüm bölge insanına sağlık hizmeti vermektedir. Sağlık alanında son yıllarda yapılan reformlar ile il dışına tedavi için gitmekten kurtulan insanlarımız tekrar eskiye dönerek yine il dışına yönlenmeye başlayacaktır. Buda bu günümüze yakışmayan bir durum oluşturacaktır. Çözüm ise biran önce bu durumun siyasetçilerimiz önderliğinde çözülmesidir. Gerekirse de Zonguldak tan bir heyet ile acilen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yada ilgili bakanlar ile görüşüp durumu anlatarak yardımlarını talep edelim. Zira bu konu biran önce çözülsün ki başka canlar gitmesin vatandaşımız mağdur olmasın” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi