Ahmet Aydın Zonguldak’a geliyor! Ahmet Aydın Zonguldak’a geliyor!

Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü

Kastamonu Haber – İstanbul’da ressamlık yapan kadın girişimci, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 14 dönüm alana 2 yıl önce ektiği 10 bin kök lavantanın hasadına başladı. Kadın girişimcinin lavanta hasadına ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş da destek verdi.

İstanbul'da ressamlık yapan Zeynep Karagülle, 2 yıl önce Kastamonu'nun Tosya ilçesine geldi. Zeynep Erkaragülle, Tosya ilçesinde 14 dönüm büyüklüğünde bir tarla kiraladı. Kiraladığı tarlanın büyük bir kısmına lavanta diken kadın çiftçi, diğer alanlara altın otu, sarı kantaron, kekik ve aronya ekti. Girişimci Zeynep Erkaragülle tarafından ilçede üretilen tıbbi aromatik bitkilerin ilk hasadı yapıldı. İlçede bir ilke imza atan Erkaragülle'nin tarlasında gerçekleştirilen hasada Tosya Kaymakamı Suat Hatam, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, İlçe Tarım Müdürü Ali Çakar, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Şenol Demir’in yeni takımı belli oldu... Memleketi Zonguldak’a rakip olarak gelecek Şenol Demir’in yeni takımı belli oldu... Memleketi Zonguldak’a rakip olarak gelecek

"CESARETLE 10 BİN KÖK LAVANTA DİKTİM"

Kullanım alanını çok geniş olduğu için lavantayı tercih ettiğini ifade eden Zeynep Karagülle, “İstanbul’dan Tosya ilçesine geldikten sonra ne yapabilirim, Tosya’ya ne kazandırabilirim diye düşündüm. Daha sonra soğuktan etkilenmeyecek, çok humuslu olmayan topraklarda tutunabilecek bitkileri araştırmaya başladım. Bunun sonucunda ise tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitimi aldım. Bize en uygun olan lavanta, aronya gibi bitki türlerini araştırdım. Aslında 100 kök bir lavanta dikerek başlayacaktım, bir cesaret ile 10 bin kök lavanta diktim. Lavantanın, çok geniş bir kullanım alanı var" dedi.

Alman dağcılar kayalıklarda mahsur kaldı! Alman dağcılar kayalıklarda mahsur kaldı!

"GÜZEL BİR HOBİ VE ÜRETİME KATKI SAĞLADI"

Tarlada gerçekleştirilen törende konulan Tosya Kaymakamı Suat Hatam da genç girişimciyi tebrik ederek, "Yaklaşık 14 dönüm alana lavanta dikimi gerçekleştirdi ve bugün hasadını yapıyoruz. Bir Çin atasözünde, 'çok yaşamak istiyorsan toprakla uğraş, az yaşamak istiyorsan insanla uğraş’ denilmektedir. Zeynep kardeşimiz evde oturacağına gelip burada tarlada lavanta ekimi yaptı. Güzel bir hobi ve üretime katkı sağladı. Kendisini tekrardan tebrik ediyorum" diye konuştu.

Mutfak gazı bir anda alev aldı! 2 yaralı! Mutfak gazı bir anda alev aldı! 2 yaralı!

"BU TÜR GİRİŞİMCİ İNSANLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLUR VE DESTEKLERİZ"

Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola da, “Öncelikle ben Zeynep hanıma teşekkür ederim. Bir kadın girişimcinin cesaretini ön plana koyup böyle bir tarımsal faaliyeti gerçekleştirdiği için, ilçemize katacağı ekonomik anlamdaki değer için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Eğer veriminin yüksek olduğu ortaya çıkarsa lavanta ciddi anlamda Tosya’daki kadınlarımız ve tarımsal faaliyetle uğraşan, ticari faaliyetle uğraşan vatandaşlarımız için ise iyi bir gelir kaynağı olacağı kanaatindeyim. Tosya Belediyesi olarak bu tür girişimci insanlarımızın her zaman yanında olur ve destekleriz” şeklinde konuştu. İHA

Emniyetten kenevir ekenlere suçüstü! Emniyetten kenevir ekenlere suçüstü!

AW934595_06

AW934595_05

AW934595_03

AW934595_02

Editör: Virda Şahin