Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu

Zonguldak Özel Söylem Öğretim Kursu öğrencileri Türkiye sıralamalarında elde ettikleri dereceler ile önemli başarılara imza attılar. Büray Yardım Türkçe-Matematik alanında Türkiye 101’incisi, Eylül Çevik sayısal alanda Türkiye 432’ncisi, Ata Emir Türk ise sayısal alanda Türkiye 677’ncisi oldu. Öğrenciler, elde ettikleri başarıyı öğretmenleri ile pasta keserek kutladılar.

AKSOY: “15-20 YILLIK BİRİKİMİN SONUÇLARINI VE TOHUMLARINI FİDANA DÖNÜŞTÜRDÜLER”

Uzun süreli çalışmaların ardından öğrencilerinin başarıları ile ilgili konuşan Zonguldak Özel Söylem Öğretim Kursu Müdürü Esin Aksoy, “Çocuklarımız 15-20 yıllık birikimin sonuçlarını ve tohumlarını fidana dönüştürdüler. Hepsini tebrik ediyorum. Özellikle son sınav senesini nasıl geçirdiler diye soracak olursanız, önce rahat oldular, hedeflerine tutundular. Önce hedeflerinin ne olduğunu belirlemeleri gerekiyordu. Çok ciddi hedefler belirlediler kendilerine. Hayatta başarılı olmayı istemeleri yeterliydi. Çocuklar aslında bu rahatlığın ve çalışma temponun etkisiyle, belirli bir disiplinin sonucunda da bu başarıyı sağladılar. Biz her zaman arkalarında olduk ve rahat bir ortam sağmaya çalıştık.” dedi.

ÇEVİK: “KÖYÜM AYAĞA KALKTI RESMEN”

Türkiye’de sayısal alanda 432’nci olan Eylül Çevik, sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Rahatladım biraz daha süreci atlattıktan sonra. Tıp düşünüyorum ama daha araştırma yapacağım. Bundan sonra sınava girecek olan öğrencilere, Her şeye düzenli olarak çalışılması gerektiğini, hiçbir şeyin önemsiz olarak görülmemesini öneriyorum. Derslerin dinlenmesi ve düzenli olarak çalışılması önemli.” dedi.

Elde ettiği başarının ardından çok sayıda telefon aldığını dile getiren Eylül Çevik, “Köyüm ayağa kalktı resmen. Herkes aradı beni. Annemin arkadaşları aradılar. Tebrik ettiler. Gurur duyduklarını söylediler.” şeklinde konuştu.

YARDIM: “ARTIK ÖZGÜRÜZ”

Türkçe-Matematik alanında Türkiye 101’incisi olan Büray Yardım, çok mutlu olduklarını ve üzerlerinden büyük bir yük kalktığını aktararak, “Artık özgürüz. KOÇ Üniversitesi’nde İşletme bölümünde okumak istiyorum. Sınava girecek olanlara önerilerim, eksiklerini tespit edip onlara yönelmeleri. Gereksiz işlerle zamanlarını boşa harcamamalarını öneriyorum. Benim hedefim ilk 100’dü aslında. Böyle bir sonucu bekliyor gibiydim ama yine de benim için sürpriz oldu. Telefonum hiç susmadı, sürekli çaldı. İlk açtığım zaman 15 dakikaya yakın konuşurdum. Tabi bu 15 saniyeye kadar düştü. Benim başarımı takdir edenler kadar bu işle alakası olmayıp arayıp, sinir edenler de oldu. Eşit ağırlıkçı olmama rağmen, doktor ol diyenlerde oldu.” dedi.

TÜRK: “EN ÇOK DA AİLEMİN GÖZLERİNDEKİ GURURU GÖRDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM”

Sayısal alanda Türkiye 677’ncisi olan Ata Emir Türk ise, başarısı ve hedefleri ile ilgili, “Ben üzerimden büyük bir yük kalktığı için mutluyum ama en çok da ailemin gözlerindeki gururu gördüğüm için de çok mutluyum. Bu tarif edilmez bir duygu. Ben doktor olacağım. Sınava girecek öğrencilere önerim şu, denemelerle TYT halloluyor, AYT’ye çalışsınlar. Ben yola ilk 10 binle çıktım stres olmamak için. Sonuç böyle oldu. Sınavdan çıktığımda zaten kontrol etmemiştim. Sadece AYT’ye bakmıştım. Ona bakınca iyi bir şey geleceğini biliyordum ama TYT’yi bilemediğim için emin olamıyordum ama yine de rahattım. Tebrik mesajı aldık ailemle beraber. Bu da beni onure etti.” İfadelerine yer verdi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

söylem-2

söylem-3

söylem-4

söylem-1

Editör: Muhammet