Gündemin 3. maddesinde, Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas (Seracılık) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülü'nde, Zonguldak Valisinin müteşebbis heyet başkanı olması nedeniyle geriye kalan 9 asıl ve 9 yedek üyenin 4 yıl süreyle İl Özel İdaresini temsil etmesi için seçim yapıldı. Bu seçimde, Muammer Balcı vali yardımcısı, Adnan Tıska, Aydın Arabacı, Mustafa Yumurtacı, Hasan Tülübaş, Yaşar Bükrü, Yüksel Turpçu (Özel İdare) ile Selahattin Ergün ve Şenduran Altuntaş il genel meclisi üyeleri oldu.

Gündemin 4. maddesinde, Zonguldak Alaplı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülü'nde aynı şekilde seçim yapıldı. Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Selçuk Köksal (Alaplı Kaymakamı), Necdet Karaveli (İl Genel Meclisi Başkanı), Mehmet Kokulu (İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı), İbrahim Yalçın, Ahmet Eyrilmez, Önder Turan, İbrahim Toprak, Ali Kemal Karaca (İl Genel Meclisi üyeleri), Sertaç Yavuz (İl Özel İdaresi Yol ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürü) ile Selahattin Özkul (İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü) bu seçimde yer aldı.

Gündemin 5. maddesinde, Zonguldak Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülü'nde de temsilcilik seçimi yapıldı. Mehmet Yapıcı (Ereğli Kaymakamı), Hüseyin Engin ve Hayrettin Kartal İl Genel Meclisi üyeleri olarak belirlendi.

ZBEÜ Rektörü, İş Birliği Toplantısı’nda sanayicilerle buluştu ZBEÜ Rektörü, İş Birliği Toplantısı’nda sanayicilerle buluştu

Gündemin 6. maddesinde, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülü'nde de temsilcilik seçimi yapıldı. Mehmet Göze (Çaycuma Kaymakamı), Ahmet Güral Karayılmaz (Özel İdare Genel Sekreteri), Ahmet Ali Başören ve Aydın Doğan (İl Genel Meclisi üyeleri) bu göreve getirildi.

Gündemin 7. maddesinde, Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülü'nde ise Gökçebey Kaymakamı Adem Taşpınar asıl üye olarak seçildi, yedek üyeliği ise İl Genel Meclisi üyesi Yaşar Canbaş aldı.

Gündemin 8. maddesinde, Zonguldak Merkez İlçe Elvanpazarcık Beldesi Kokaksu – Harmankaya Mevkiinde bulunan kaynak suyunun 10 yıllığına kiralanması ile ilgili raporlar kabul edildi.

Gündemin 9. maddesinde ise, Zonguldak İl Özel İdaresi 2023 Yılı Denetim Komisyonu Raporu görüşülerek İl Genel Meclisi'ne sunuldu.

Muhabir: Ersen Berk Çelik