Okulların açılmasının ardından adenovirüs vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar, özellikle çocuklarda sıkça görülen bu salgına karşı uyarılarda bulunuyor. Ulusal basında yer alan haberlere göre  eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı ancak okullarda adenovirüs vakalarında artış gözlemleniyor.

Uzmanlar okulların açılmasıyla birlikte çocukların birbirleriyle temasının yoğunlaştığını ve bu nedenle göz enfeksiyonlarının sık görülmeye başladığını belirtti. Göz enfeksiyonlarının çocukların oyun oynarken yakınlaşmasıyla hızla bulaştığını ve adenovirüs gibi virüslerin damlacık ve temas yoluyla yayıldığını vurguladı.

EN ÖNEMLİ KORUNMA YÖNTEMİ HİJYEN

Hastalardan Sağlık Bakanına tepki Hastalardan Sağlık Bakanına tepki

Uzmanlar bu enfeksiyonun bulaşmasını önlemek için el hijyenine dikkat edilmesi, ortak kullanım eşyalarının temizlenmesi ve damla tedavisine önem verilmesi gerektiğini belirttiler Ailelerin de damla kullanmadan önce ellerini yıkamaları gerektiğini vurgulayan doktorlar enfeksiyon durumunda ortak kullanım eşyalarının, muslukların ve kapı kollarının temizlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Uzmanlar, adenovirüs enfeksiyonlarına karşı tedbirli olunması ve hastalığın yayılmasını önlemek için gerekli hijyen önlemlerinin alınmasının önemini vurguluyor. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu