Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs’ta Zonguldak’a gelerek yurttaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 5 bin işçi alacağının sözünü verdi.

Taşkömürü madeni ile bilinen ve çok sayıda madenciyi de bünyesinde barındıran Zonguldak’ta önemli açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, kömürün Güney Afrika’dan getirildiğini ve yüksek miktarlarda ödemeler yapıldığını savunarak, “Allah nasip ederse cumhurbaşkanı seçildiğimde sizlerin oyuyla, sözümü yerine getireceğim. Aşamalı olarak 5 bin işçi alacağım, 5 bin. Yıllardır söz verdiler yapmadılar. 5 bin işçi sözü verdim, geldiler dediler ki '2 bin kişi alacağız.' '2 bin kişi alacağız' diyen kişinin üstünü kömürün karasıyla çizeceksiniz. '5 bin işçi alacağım' diyenin yanına da bir kömür koyacaksınız. Emeğin hakkı olarak koyacaksınız." dedi.

Giysi pazarında hareketlilik, seçerek aldılar birbirleri ile yarıştılar Giysi pazarında hareketlilik, seçerek aldılar birbirleri ile yarıştılar

(Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

6B1A1685

Editör: Murat Barutçu