Orman Bölge Müdürlüğü 2024 yılının 4 ayını değerlendirdi Orman Bölge Müdürlüğü 2024 yılının 4 ayını değerlendirdi

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, ikinci el taşıt satışlarında uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması, motosikletleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Bu kapsamda, sıfır satın alınan motosikletlerin 6 ay ve 6 bin kilometre kullanılmadan satışa çıkarılamayacağı belirlendi. Yapılan değişiklik, ikinci el taşıt satışlarında geçerli olan "6 ay ve 6 bin kilometre" kuralının motosikletleri de içermesini öngörüyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile belirlenen bu karar, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Ancak Ticaret Bakanlığı, bu süreyi uzatma yetkisine sahip olacak.

Bu düzenleme, ikinci el taşıt piyasasındaki aşırı fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla 1 Temmuz 2022'de uygulamaya alınan "6 ay ve 6 bin kilometre" sınırlamasının motosikletleri de kapsamasını sağlamaktadır. Özellikle ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 15 civarında düşüş sağlanan bu uygulama, tüketicilerin daha makul fiyatlarla araç satın almalarına olanak tanıyor.

Ticaret Bakanlığı, bu tür düzenlemelerle ikinci el taşıt pazarındaki dengeyi korumayı ve tüketicileri fiyat dalgalanmalarından korumayı hedefliyor.  /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu