Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), altı ay önce güncellenen Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret tarife cetvelini tekrar güncelledi. Yeni fiyatlara göre, yurt içi arama dakikası 3 lirayı aştı, yıllık artış ise yüzde 65'e ulaştı.

Yurt İçi Arama Dakikası 3 Lira 12 Kuruş

BTK tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni tarife ile yurt içi aramanın dakikası 3 lira 12 kuruşa, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa yükseldi. Hat devir ücretleri 59.83 TL, isim ve unvan değişikliği 40.86 TL, numara değişikliği ise 136.52 TL olarak belirlendi.

Kayıp SIM Kart Değişimi 136.52 TL

Garanti kapsamında SIM kart değişimi ücretsiz olacakken, kayıp, çalıntı veya kullanıcı hatası sebebiyle değiştirilecek SIM kartlardan 136.52 TL ücret alınacak. Ayrıntılı görüşme dökümü için faturaya eklenecek her sayfa için ise 4 lira 9 kuruş ödenecek.

SMS Ücretleri de Arttı

Yurt içi SMS ücreti 2 lira 23 kuruş, yurt dışı SMS ücreti ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Bilinmeyen numaraları aramanın dakikalık bedeli ise 8 lira 84 kuruş oldu.

Yurt Dışından Getirilen Telefonlar için 180 Gün Süre

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, yurt dışında ikamet edenlerin getirdikleri cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi 180 güne kadar uzatılabilecek. 120 günlük sürenin otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus uzatılabilmesi için e-Devlet Kapısı üzerinden işlem yapılması gerekiyor.

Mobil Operatörler Bu Ücretlerden Fazla Talep Edemez

Mobil Azami Ücret tarifesi yılda iki kez, 1 Nisan ve 1 Ekim tarihlerinde güncelleniyor. Mobil operatörler, bu tarifede belirlenen ücretlerden daha yüksek bir ücret talep edemiyor.

Kaynak: Haber Merkezi