Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün 25 il için sel ve su baskını uyarısı yaparken, kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle 7 il için turuncu, 18 il için sarı uyarıda bulundu. İstanbul'da ise kar yağışı beklentisi dikkat çekerken, yeni haftada hava sıcaklıklarının artması öngörülüyor.

Antalya, Aydın, Balıkesir, Mersin, İzmir, Manisa ve Muğla illeri için turuncu kodlu uyarı yapılan uyarılarda vatandaşlar, sel, su baskını ve heyelanlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Ayrıca, Adana, Amasya, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Hatay, Kastamonu, Kahramanmaraş, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Karabük ve Osmaniye illeri için sarı kodlu fırtına ve yağış uyarısı yapıldı.

Bölgede parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, yağışların genel olarak yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağmurların yanı sıra yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken, iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis olaylarına dikkat çekiliyor.

Batı Karadeniz'de ise hava durumu şu şekilde:

    Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sıcaklık 8°C ile 8°C arasında.

Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor! Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor!

    Düzce: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sıcaklık 13°C ile 13°C arasında.

    Kastamonu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sıcaklık 6°C ile 6°C arasında.

    Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sıcaklık 12°C ile 12°C arasında.

Meteoroloji, vatandaşların ani sel, su baskını ve heyelan risklerine karşı tedbirli olmalarını ve güncel hava durumu tahminlerini takip etmelerini öneriyor. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu