Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği'nde Kurban Bayramı'nın 2. gününde bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşma programına Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile üyeler katıldı.

Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, bayramlaşma programına gelen konukları ile bayramlaşarak bayramlarını kutladı.

Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, “Milli birlik ve bütünlüğümüzün teminatı olan bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlamda ben önce Memur-Sen'deki bütün üyelerimizin, Zonguldaklı hemşehrilerimizin ve milletimizin Kurban Bayramı'nı canı gönülden tebrik ediyorum. Sağlık sıhhat içerisinde inşallah nice bayramlara ulaşmayı temenni ediyorum” diyerek şunları söyledi:

Fideler satışa çıktı kapış kapış gitti Fideler satışa çıktı kapış kapış gitti

“Tabii sendikacılık boyutuyla baktığımızda oldukça sıkıntılı ve sıkıntılı bir süreçten geldik. Pandemi süreci ardından başlayan 2021 Kasım Aralık ayındaki ekonomik kriz ardından  genel seçim ve genel seçim sonrasında ortaya çıkan ekonomik tablo gerçekten kamu çalışanları açısından sıkıntılı bir süreç. Ama  en büyük tesellimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın Temmuz  ayında yapılacak düzenlemelerle memur maaşlarının en az 22 bin TL'ye çıkarılacak olması ve yeni düzenlemenin bunun üzerinden yapılacak olması bizim için önemli olduğunu bir kez daha belirteyim.

Ama şunun bilinmesini özellikle istiyoruz ki  memur maaşlarının 22 bin TL olması çok önemli değil. Özellikle son bir haftadır dolar ve altında meydana gelen artışlarla beraber yapılacak olan zam daha gelmeden yüzde 30'luk kısmı eridi. Onun için biz Memur-Sen olarak hep şunu söylüyoruz. Bizim için fiyat artışından yani daha doğrusu ekonomik olarak maaş artışından daha önemli olan fiyat istikrarıdır. Fiyatlardaki artışın önlenmesidir. Enflasyonun önlenmesidir. Eğer enflasyonun önlenmezse fiyat artışıyla beraber bizim kaç para maaş aldığımızın çok da önemi yok. Çünkü 6 aylık periyotlar içerisinde baktığınızda  aldığınız zam daha ilk 2 ayda eriyorsa  geri kalan 4 ayda enflasyon karşılığında mücadele etmek zorunda kalıyorsanız, bugün ev kiralarının bile 10 bin lira civarlarına çıktığı bir dönemde gerçekten ekonomiyi  düzenlemenin  çok önemli olduğuna inanıyoruz. İnşallah milletimiz adına güzel günler olur. Milletimiz adına bu bayramdan sonraki süreçte de ekonomiyle beraber yeni gelişmelerle beraber devlet millet kaynaşmasını sağlayacak. Yeni düzenlemeler olur. Ve yeni bir dönem olur diyoruz. Ben bu duygu ve düşün tekrar  tüm İslam aleminin kurban bayramını tebrik ediyorum. Allah sağlık, sıhhat içerisinde nice bayramlara ulaştırsın diyorum" (Şaban YILMAZ)

WhatsApp-Image-2023-06-29-at-16.03.42-(1)

Editör: Murat Barutçu