Türkiye 2024 yerel seçimlerinde Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Fatih Çakır, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi ile EGD’yi (Ereğli Gazeteciler Derneği) ziyaret etti. Yeni yüzyılda Ereğli vurgusu yapan Çakır, “elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaktan kaçınmayacağım. Ankara’yı ve Zonguldak’ı çok iyi biliyorum. Ereğli’mizin taleplerini iletme ve çözüm bulma noktasında gecemi gündüze katacağım” diye konuştu.

KARAARSLAN: HER KONUDA BİZE YARDIMCI OLDUN

S.S. 92 Nolu Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Baki Karaarslan, Çakır’ın AK Parti ilçe başkanlığı döneminde çok fazla insana dokunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kooperatifimizi ziyaretinizden dolayı sonsuz teşekkür ederim. Aday adaylığın hayırlı olsun. Geçmişte de beraber görev yaptık, seçilirsen seninle görev yapacağız. Her konuda bize yardımcı oldun. Seçildiğin takdirde de bize yine yardımcı olacağından eminim. Kooperatifim ve kendim adına, muhtarlığım da adına bunu söyleyebilirim. Oralarda da insanlarımız ile birlikte çok istişareler yaptık.”

“BİR ESNAF VE İŞ İNSANI OLARAK SORUNLARINIZI BİLİYORUM”

Belediye Başkan Aday Adayı Çakır da, Ereğli’yi yeni bir yüzyıla hazırlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Doğup büyüdüğüm şehir Ereğli’mize hizmet etmek istiyorum. Şehrimizin sorunları çözme noktasında elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaktan kaçınmayacağım.

Ankara’yı ve Zonguldak’ı çok iyi biliyorum. Ereğli’mizin taleplerini iletme ve çözüm bulma noktasında gecemi gündüze katacağım. Şehri yeni bir yüzyıla hazırlamamız lazım. ‘Dün dünde kaldı cancağazım artık yeni şeyler söylemek lazım’. Şehrimizde turizm, kültür, üniversitenin gelmesi gereken yer, trafik, işsizlik sorunlarının çözümleri ile sağlıkta ilave neler yapabileceğimiz gibi her türlü konuda birikimimiz var.

Ben halk otobüsü çalışanlarını önemsiyorum. Çünkü her zaman halk ile iç içeler. Sizi en iyi anlayacak bir esnaf ve iş insanı olarak da sizin sorunlarınızı biliyorum. Artıları ve eksileri konuşup nihayete kavuştururuz. Yeter ki önce genel merkezimiz sonra da halkımız bize yetki versin. Bu yetkiyi layığı ile kullanırız inşallah.”

Mehmet Fatih Çakır, Ereğli Gazeteciler Derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada, insanın doğumundan ölümüne kadar olan süreçteki tüm hizmetlerin içinde olmanın belediyecilik anlayışının temeli olduğunu söyledi. Ereğli’de yaşayanların mutluluğunu arttırmak istediğini vurgulayan Çakır, şu sözlerle konuştu: 

ÇAKIR: BENİM DERDİM SADECE ASFALT YAPMAK DEĞİL

Doğup-büyüdüğüm, ailemi ve işimi kurduğum Ereğli’ye hizmet etmek istiyorum. Bunun için yeterli enerji ve birikimim var. Pastayı büyütmek, Ereğli’yi yeni bir yüzyıla hazırlamak istiyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda insanın doğumundan ölümüne kadar olan süreçteki tüm hizmetlerin içinde olmak vardır. İşsiz ise istihdamda olmak var. Eğitimse eğitimin yanında olmak var. Yaşlılarımızın emrinde… Sağlıksa sağlıkta... Ne dert varsa her türlü alanda olmak vardır. Belediye her alanda olması lazım, biz buna inanıyoruz. Ama önce istihdam olmazsa olmazımızdır. Ereğli ekonomisinin büyütülebilmesi lazım. Şehre giren pastayı büyütemezseniz şehrin insanlarının mutluluğunu arttıramazsınız.

Diğer taraftan da sanat, spor ve kültürel faaliyetleri en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Bunları belediyecilik anlamında söylüyorum. Bu şehide yapılacak çok iş var. Bunun için enerji lazım, koşmak lazım. Ben gidilmesi gereken kapıları biliyorum. Bakanlıkların nerede olduğunu müdürlüklerin nerede olduğunu iyi biliyorum. Yani arkamıza milletimizi alacağız, hizmeti Ereğli’ye getireceğiz. Açıkçası şunu söylemek istiyorum: Belediye, vatandaşın her durumunda her an yanında olacak. Benim derdim sadece asfalt yapmak değil. Onlar mutlaka yapılacak ama onları fen işleri müdürleri yapacak. Belediye başkanı vizyon projeler yapacak.

Ben bu şehrin dününü de, bugününü de biliyor; bundan sonra neler yapılabileceğimizi de biliyoruz. Bence geç kaldık, bundan böyle koşmamız lazım. Koşarken toplum ve kamu yararını herkes gözetecek. Basın ile birlikte koşacağız. Tüm STK’lar ve siyasi partiler ile birlikte hareket edeceğiz. Ben belediye başkanı olursam Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetim kurulu toplantısına da, İYİ Parti’nin de Milliyetçi Hareket Partisi’nin de AK Parti’nin de toplantısına gitmek isterim. Şehirden beklentiniz ne? Eksik gördükleriniz ne? diye sorarım. Ben niye belli zamanlarda STK’lar ile bir araya gelemeyeyim? Herkes söylesin eksiği çünkü şehir herkesin. Her şey Ereğli için.

EREL: DEVLET İLE BELEDİYENİN BİRLEŞTİĞİ ANDA ÇÖZÜLMEYECEK ŞEY YOKTUR

EGD Başkanı Şafak Erel de, çıktığı yolda Fatih Çakır’a başarı temennisinde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Yolunuzun açık olmasını diliyorum. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Siz; zaten AK Parti denince aklıma gelen isimlerin başında geliyorsunuz. Uzun süre ilçe başkanlığı yaptınız. Yüzlerce iş yaptığınızı biliyorum. Hep beraber Ankara’ya gittiğimiz günleri biliyorum. Hep Ereğli adına işler çözüldü. Ereğli’ye hizmetin gelmesi için belediye ve devletin birleşmesi lazım. Katıldığım federasyon toplantılarında, bütün şehirlere baktığımda AK Parti’nin elinin değdiğini gördüm. İnsanlara hizmet gelmiş. Devlet ile belediyenin birleştiği anda çözülmeyecek şey yoktur. Şuan Ereğli’de de çok büyük eksiklerimiz var. Her şey gönlünüzce olsun, çıktığınız yolda başarılar diliyorum.” (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-17.59.30

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-17.59.31-(1)

Fabrikadan yayılan kötü koku mahalleliyi sokağa döktü Fabrikadan yayılan kötü koku mahalleliyi sokağa döktü

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-17.59.31-(2)

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-17.59.32

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-17.59.30-(1)

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-17.59.31-(3)

Editör: Murat Barutçu