Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı tek beldesi olan Gümeli'nin yeni Belediye Başkanı Aytaç Tosun, göreve başlamasıyla birlikte dikkat çeken bir adım attı. Mazbatasını aldıktan sonra makam aracını kullanmayacağını belirten Tosun, seçim vaadini yerine getirerek kendi aracını tercih etti.

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından Ak Parti'den seçilen Aytaç Tosun, göreve başladığı ilk gün belediyeye ait makam aracını kullanmayacağını açıkladı. Tosun, vatandaşlara verdiği sözü tutarak, belediye başkanlık makam aracını sadece iş gereği kullanmaya başladı.

Tosun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gümeli'nin 2 bin nüfuslu küçük bir belde olduğunu ve belediyenin kasasında hiç para olmadan devraldıklarını ifade etti. Bu durumda, makam aracına binmeye gönlünün razı olmadığını belirten Tosun, kendi aracını tercih ettiğini ve belediyeye ait diğer araçların ise sadece iş gereği kullanıldığını vurguladı.

Alaplı’da Turizm Haftası’nı öğrenciler kutladı Alaplı’da Turizm Haftası’nı öğrenciler kutladı

Aytaç Tosun'un bu tutumu, vatandaşlar arasında olumlu yankı uyandırırken, halk nezdinde takdir topladı. Tosun'un göreve başladığı ilk günlerde sergilediği bu tavır, dürüstlük ve şeffaflık açısından örnek bir davranış olarak nitelendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi