Yerel tohumlarla geleceğe... Proje öğrencilere anlatıldı Yerel tohumlarla geleceğe... Proje öğrencilere anlatıldı

TTK’ya yapılan 2 bin işçi alımlarının ardından pano ayak üretim işçilerinin işe başlama tarihlerinin 15 Ocak 2024 olarak belirlendiği öğrenildi. TTK’ya alınan 2000 işçiden 400'ünün sağlık raporuna ve güvenlik soruşturmasına takıldığı öğrenilirken, sağlık ve güvenlik soruşturmasını takılan işçilerin son kararı 27 Aralık‘ta verileceği ve yedeklerin ise 10 Ocak 2024’ten sonra çağrılmaya başlayacağı ifade edildi. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil de konu ile ilgili açıklama yaptı. 
Başkan Yeşil, açıklamasında, “TTK'ya alınan 2 bin arkadaşımızla ilgili süreç devam ediyor. Bildiğiniz üzere kuralar çekildi. Kuralardan sonra kazanan asil adaylar sağlık muayenelerinin devamında da güvenlik soruşturmaları yapılarak devam eden bir süreç var. 
Sağlık muayeneleri ve heyet raporlarında ‘çalışabilir’ raporu olan arkadaşlarımızın da aynı zamanda güvenlik soruşturmaları da hızlı bir şekilde devam etmekte. Tabii süreç biraz yavaş ilerledi, ancak şu an itibariyle hemen hemen 2000'den 500'nünün güvenlik soruşturması bitti. Bu arkadaşlarımızın 15 Ocak 2024 itibariyle iş başı yaptırılmaları için hazırlıklar bitti. 
Tabii sağlık muayenelerinden geçemeyen arkadaşlarımız var. Onlarla ilgili süreç de devam ediyor. Tamamen kesinleşen rakamlar olduğunda da onların yerine yedekleri de çağırmaya başlanacak. Güvenlik soruşturmaları peyderpey biten bu arkadaşlarımız iş başı yaptırılacak.
Karabük-Yenice'deki 100 madencinin bölgelere dağılımları için kurum yöneticileri bununla ilgili çalışma yapıyorlar. Kurum yöneticilerimiz hangi bölgeye ne kadar arkadaşımızın çalışacağı konusunda çalışmalarına devam ediyor. Yedek listesindeki kişilerin 8 aylık bekleme süresi madencilerin işe başladığı ilk günden itibaren süreç başlamış olacak.” Şeklinde konuştu.  Haber Merkezi

Kastamonu'da ayı dehşeti! Köylüler korku içinde!... Kastamonu'da ayı dehşeti! Köylüler korku içinde!...

 

Öğretim görevlisi demir sopalı saldırıda hayatını kaybetti! Öğretim görevlisi demir sopalı saldırıda hayatını kaybetti!

Ölümü şüpheli bulunan şahsın üzerinden 944 bin liralık çek çıktı! Ölümü şüpheli bulunan şahsın üzerinden 944 bin liralık çek çıktı!

Baraja düşüp kayboldu! Baraja düşüp kayboldu!

Fırtına ortalığı yıkıp geçti! Fırtına ortalığı yıkıp geçti!

Madende oğlunu, Covid-19'dan eşini kaybeden Ayşe Gökçe de hayatını kaybetti Madende oğlunu, Covid-19'dan eşini kaybeden Ayşe Gökçe de hayatını kaybetti

Evinin altında birçok motordan daha güçlü motor yaptı! Evinin altında birçok motordan daha güçlü motor yaptı!

Kızı evli komşusuyla kaçan anne ikinci kez yıkıldı Kızı evli komşusuyla kaçan anne ikinci kez yıkıldı

İş ortağı tarafından kamyonette başından vuruldu! İş ortağı tarafından kamyonette başından vuruldu!

Kamyonet kamyona arkadan çarptı! Kamyonet kamyona arkadan çarptı!

Şehitlerimiz için toplanıyorlar… Saat 17.00’de herkes Madenci Anıtı’na Şehitlerimiz için toplanıyorlar… Saat 17.00’de herkes Madenci Anıtı’na

Hasan Bircan son yolculuğuna uğurlandı Hasan Bircan son yolculuğuna uğurlandı

Pekcan Günarslan, Hakan Yeşil ile bir araya geldi ‘Zonguldak’ konuşuldu Pekcan Günarslan, Hakan Yeşil ile bir araya geldi ‘Zonguldak’ konuşuldu

Kayıp kişinin katili arkadaşı çıktı! Canlı yayında itiraf etti! Kayıp kişinin katili arkadaşı çıktı! Canlı yayında itiraf etti!

Maskeli ve eldivenli hırsız polisten kaçamadı Maskeli ve eldivenli hırsız polisten kaçamadı

Editör: Virda Şahin