2. Lig Beyaz grupta ilk yarının son iki haftasına 8 puanla son sırada giren Zonguldak Kömürspor için artık oynanacak her maçın önemi arttı. Maç maç düşünüp maç maç hesap yapan Kırmızı-Lacivertli takım için 1 puanın önemi bile çok büyük.

8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde ön kötü sezonunun yaşayan Zonguldak Kömürspor, 19 takımlı grupta puantajın son sırasına demir attı. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi verdiği sırada, Ulusal Lisans Kriterleri’ni yerine getirmediği için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3 puanı tenzil edilen, bunun üzerine çift haneli rakamlardan tek haneli rakamlara gerileyen Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, ilk yarının sonuna kadar oynayacağı 3 maçtan maksimum düzeyde puan alıp son sıradan kurtulmak istiyor.

Zonguldak Kömürspor, CİMER ve TFF Başkanı Büyükekşi’ye gidiyor... Ankaraspor-Nazilli maçı incelenmeli! Zonguldak Kömürspor, CİMER ve TFF Başkanı Büyükekşi’ye gidiyor... Ankaraspor-Nazilli maçı incelenmeli!

Bu doğrultuda her maça final gözüyle bakan Zonguldak Kömürspor, 20 ila 28 Aralık tarihleri arasında 8 günde oynayacağı Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Kırklarelispor ve Bucaspor 1928 maçlarından en az 6 puan hedefliyor.

İkisi iç saha, biri deplasmanda oynanacak 3 maçla ilk yarı periyodunu tamamlayacak olan Zonguldak Kömürspor, bu periyotta ilk olarak 20 Aralık Çarşamba günü Kırşehir Futbol karşısında galibiyet arayacak.

Deplasmanda oynanacak maçın ardından 24 Aralık Pazar günü saha ve seyircisi önünde Kırklarelispor’u konuk edecek Kırmızı-Lacivertli takım, normalde 15’inci hafta oynanması gereken fakat şiddetli fırtına nedeniyle ertelenen Bucaspor 1928’le, 28 Aralık Çarşamba günü karşılaşacak. Play-Off hattında yer alan İzmir ekibiyle evinde karşılaşacak olan Zonguldak Kömürspor, böylelikle eksik maçını tamamlayıp ilk yarı arasına girecek.

En az 6 puan hedeflediği bu 3 maçtan alınacak 7 ya da 9 puan, Zonguldak Kömürspor’u düzlüğe çıkaracak. 6 puan Zonguldak Kömürspor’u ilk yarı itibariyle 14 puana taşıyacak. 3 maçta 7 puan halinde ilk yarı puanı 15, 9 puanda ise 17 puana yükselecek.

Teknik direktör Şenol Demir, birbirinden kritik karşılaşmaların planlamasını hafta hafta yapıyor. Rakiple ilgili analizler kapsamında her maça ayrı bir düşünceyle hazırlanan Demir, puan hesaplarını tutturursa ikinci yarıya daha umutlu bakacak.

Özellikle Kırşehir ve Kırklareli karşısında alınacak puanlar, önemli bir hal aldı. Alt bölümde rakipler arasında yer alan bu iki takımla oynanacak maçlar galibiyetle geçilirse, Şenol Demir ve öğrencileri puanını 14’e çıkarıp puantaj cetvelinde en az iki-üç basamak sıçrama yapacak.

Zonguldak Kömürspor teknik patronu, çok kritik bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Bizim için artık her maç final. Zaman zaman küçümsenen, yeri geldiğinde sevinemediğimiz 1 puanın önemi bile arttı. Alınacak her puan altın değerinde büyük. Dolayısıyla Kırşehir ve Kırklareli maçlarından mutlaka galibiyet çıkarmalıyız. Bu maçların ardından devre arasında Bucaspor’la erteleme maçımız var. Sahamızda oynayacak olmak avantaj. Bu avantajı kullanabilirsek, Buca’dan da puan çıkarırız. İlk yarıyı iyi bir puan ortalamasıyla noktalamak istiyoruz. 14-15 puan yapabilirsek, ikinci yarıya daha umutlu başlarız. Maç maç düşüneceğiz. Oynayacağımız her maçı kazanmaya çalışacağız” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ