Evlenmek istediği kadının düğününü kana buladı! Damada kurşun yağdırdı Evlenmek istediği kadının düğününü kana buladı! Damada kurşun yağdırdı

Polis, kavga ettiği komşusuna kurşun yağdırdı Polis, kavga ettiği komşusuna kurşun yağdırdı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirini beyan etmeyen veya düşük beyanda bulunan ev sahiplerini denetlemek üzere kapsamlı bir adım attı. Vergi kaçaklarını tespit etmek amacıyla kiracıların beyanları kullanılacak. Bu süreçte kiracılara, internet vergi daireleri üzerinden kolaylıkla bildirim yapma imkanı sunuldu.

Bakan Mehmet Şimşek'in duyurduğu yeni uygulama hayata geçirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirini beyan etmeyen ev sahiplerini tespit etmek için kiracılarla görüşme yapmak üzere mektuplar göndermeye başladı. Bu çağrılar Türkiye genelinde gerçekleştiriliyor ancak öncelikli olarak büyükşehirlerde başlatıldı.

Gönderilen mektuplarda, kiracılardan kira kontratı, kira ödeme makbuzları ve IBAN bilgileri talep ediliyor. Bu bilgiler doğrultusunda ev sahiplerinin kira gelirlerinin doğru şekilde beyan edilip edilmediği tespit edilecek. Vergi kapsamına alınması hedeflenen 4,5 milyon konutun mart ayında bildirilmesi bekleniyor, bu da vergi tahsilatının artmasını sağlayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı, kiracıların işlemlerini kolaylaştırmak için internet üzerinden başvuru seçeneği sundu. Kiracılar, 1 Mart'tan itibaren internet vergi dairesi üzerinden form doldurabilecekler. Forma erişim için Dijital Vergi Dairesi'ne giriş yapılması gerekiyor. Kiracılar, kullanıcı bilgileri ve şifreleriyle giriş yaparak "Kira Bildirim Formu" alanını doldurabilecekler. Bu şekilde, kira geliri beyanı süreci hem ev sahipleri hem de kiracılar için daha erişilebilir hale getirilmiş olacak.

dijital vergi

kiravılar için intikam-3

kiravılar için intikam-4

İhmal 11 yaşındaki çocuğun ölümüne neden oldu İhmal 11 yaşındaki çocuğun ölümüne neden oldu

kiravılar için intikam-6

kiravılar için intikam-7

Editör: Muhammet