Süper Amatör Lig takımlarından Kilimli Belediyespor’un golcü futbolcusu Ferhat Türkoğlu, vatani görevini yapmak için bugün Amasya’nın yolunu tutacak. 29 yaşındaki golcü, bedelli yapacağı vatani görevini, Amasya Merkez’deki 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda tamamlayacak.

Türk futbolunda bir milat olabilir... İtalya’da benzer örnek yaşanmış, Juventus küme düşürülmüştü Türk futbolunda bir milat olabilir... İtalya’da benzer örnek yaşanmış, Juventus küme düşürülmüştü

2006 yılında başladığı futbolda 18 yılı geride bırakan Ferhat Türkoğlu, 13 yıl Kilimli Belediyespor, geri kalan yıllarda da iki sezon Bursa Yıldırımspor, Hendekspor, Nilüfer Erdemli Sportif Hizmetleri ve Kozlu Belediyespor formaları giydi.

Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde 56 maçlık deneyim yaşayan Ferhat, Süper Amatör Ligde ise 100’ün üzerinde maçta forma giyip sayısız gollere imza attı. Gol krallığı unvanları kazandığı kariyerinde birçok şampiyonluk başarısı bulunan Kilimlili golcü, 19 golle tamamladığı 2022-2023 sezonunun sona ermesiyle birlikte bozdurduğu tecil hakkı üzerine vatani görevini yerine getirecek.

Amasya Merkez’de yer alan 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda bedelli olarak görev yapacak Ferhat, 26 günlük vatani görev için son hazırlıklarını tamamladı.

Bugün askeri birliğine teslim olmak için yola çıkacak golcü futbolcunun asker traşını, biricik i Eda Türkoğlu yaptı. Eğlenceli anların yaşandığı traş sırasında eşine sevgisini eksik etmeyen Eda Türkoğlu, sosyal medya paylaşımında, “Canım eşim, inşallah sağ salim gidip gelirsin. Seni Çok seviyorum. 26 gün bir ömür gibi gelecek” ifadelerinde bulundu.

ŞAFAK Spor Servisi olarak Ferhat Türkoğlu’na şimdiden hayırlı tezkereler diliyoruz.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ