Zonguldak'ta batan gemiyle ilgili AFAD Başkanı Okay Memiş, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, geminin konumunun tespit edildiğini belirterek dip görüş seviyesinin 25 cm'e kadar küçüldüğünü ifade etti. Ancak, önceliklerinin mürettebatın güvenliği olduğunu vurgulayan Memiş, "Asıl odağımız 11 mürettebatın bulunması. Diğer konular çözülür, hallolur. Yeter ki cana bir şey gelmesin. Arama kurtarma faaliyetlerimize 7/24 devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Geminin yerinin tespit edildiğini ve 25 metre derinlikte olduğunu belirten AFAD Başkanı, dalgıçlar aracılığıyla yeni bilgiler elde etmeye çalıştıklarını söyledi. Devletin bütün imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayan Memiş, "Vatandaşımızın can güvenliği her şeyin üstünde. Vatandaşlarımızı sağ olarak değerlendirip bütün arama-tarama çalışmalarımızı buna göre yürütürüz. Şu ana kadar mürettebattan bir haber alamadık." ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili gelişmeleri yakından takip eden kamuoyuna Memiş'in bu açıklamaları, arama kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdüğünü ve mürettebatın güvenliği için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini gösteriyor. /Haber Merkezi

AW081231_05

AW081231_06

AW081231_04

Sadece Zonguldak için değil Türkiye için uyarı: “O hastalık artıyor!” Sadece Zonguldak için değil Türkiye için uyarı: “O hastalık artıyor!”

Editör: Murat Barutçu