Meteoroloji uyarıyor! Türkiye'nin Farklı Coğrafyalarında Hava Durumu Alarmı Meteoroloji uyarıyor! Türkiye'nin Farklı Coğrafyalarında Hava Durumu Alarmı

AW080323_07

Kastamonu Haber – Kastamonu’nun sahil bölgelerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkilerken, Ilgaz Dağı’nda ise vatandaşlar karın tadını çıkarttı.

Meteoroloji Müdürlüğünün uyarılarının ardından Türkiye’nin önemli kayak ve kış turizmi merkezleri arasında yer alan Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda başlayan kar yağışı etkisini devam ettiriyor. Kastamonu-Çankırı sınırındaki Ilgaz Dağı'nda önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda 12 santimetreyi geçti. Kar yağışı ile kayak merkezi ve çevresindeki ormanlar, beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışını fırsat bulan vatandaşlar da Ilgaz Dağı Milli Parkının yolunu tuttu. Bazı vatandaşlar fotoğraf çektirirken, bazı vatandaşlar da kartopu oynadı. Kar yağışına aldırış etmeyen bazı çocuklar da kızaklarla kaydı.

Öte yandan, Kastamonu'nun ilçelerimdeki yüksek kesimlerde de kar yağışı etkili oldu. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Ağlı, Seydiler, Devrekani ilçelerinde etkisini gösteriyor.

AW080323_06

"ÇOK KAR VAR, ÇOK GÜZEL"

Ilgaz Dağı’na gezmeye geldiklerini söyleyen Ömer Faruk Erdoğan, “Çok kar var, çok güzel. Ben kayak yapmayı biliyorum, kayak eğitimi aldım ama şu anda kayak yapamıyoruz. Kayak yapacak kadar ne yazık ki kar yok. Merak ile kayak yapmayı bekliyorum” dedi.

"BU SENE KAR YAĞIŞI ERKEN BAŞLADI"

Ilgaz Dağı’na gezmeye geldiklerini belirten Kerim Aydoğan ise, “Ilgaz Dağı’na devamlı geliyoruz. Geçen yıl çok fazla kar yağmadığı için karın tadını çıkaramadık ama bu sene kar yağışı erken başladı. İnşallah bu yıl kayak yaparak, torunlarımla gezerek Ilgaz Dağı’nda kainat kitabının güzelliklerini görmüş olacağız. Tüm dostlarımızı Ilgaz Dağı'na gezmeye davet ediyoruz. Ilgaz çok güzel bir yer, şu anda tesisler tam olarak açılmamasına rağmen baya bir ilgi var, gelenler var. İçeride kalabalık var. İnşallah güzel ve bereketli bir sezon olur. Bizlerde güzel eğleniriz” diye konuştu.

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde ise kar kalındığının 5 santimetreyi aştığını ifade eden Veteriner Hekim Birol Yürük, “19 Kasım Pazar günü saat 22.00 sıralarında başlayan kar yağışı, Ağlı ilçemizde devam ediyor. Yaklaşık kar kalınlığı Ağlı ilçemizde 5 santimetreye ulaştı” şeklinde konuştu. İHA

AW080323_05

AW080323_03

AW080323_04

AW080323_02

AW080323_11

AW080323_10

AW080323_08

AW080323_09

Bartın’da ırmaklar, taşma noktasında! Bartın’da ırmaklar, taşma noktasında!

Kozcağız sular altında, Amasra'da fırtına felaketi Kozcağız sular altında, Amasra'da fırtına felaketi

Köyde çıkan yangında 3 ev alevlere teslim oldu Köyde çıkan yangında 3 ev alevlere teslim oldu

Muhtar traktörüyle, destek verdi! Muhtar traktörüyle, destek verdi!

Kardüz Yaylası’nda 17 kişi mahsur kaldı! Kardüz Yaylası’nda 17 kişi mahsur kaldı!

Kemikli rampalarda, geçiş yasak! Kemikli rampalarda, geçiş yasak!

Kastamonu'da şiddetli fırtına: Dev dalgalar yolu ikiye ayırdı! Kastamonu'da şiddetli fırtına: Dev dalgalar yolu ikiye ayırdı!

Yıldırımın çarptığı çoban, hayatını kaybetti! Yıldırımın çarptığı çoban, hayatını kaybetti!

Düğün yolculuğu, acı sonla bitti! Düğün yolculuğu, acı sonla bitti!

Üçocak İlkokulu, haritalarda Lionel Messi İlkokulu olarak gözüküyor Üçocak İlkokulu, haritalarda Lionel Messi İlkokulu olarak gözüküyor

Keltepe Kayak Merkezi’nde 50 santimetre kar! Keltepe Kayak Merkezi’nde 50 santimetre kar!

Depremde babasını kaybeden bebek, yaşama tutundu! Depremde babasını kaybeden bebek, yaşama tutundu!

Gözyaşları içinde kurtarılmayı bekledi! Gözyaşları içinde kurtarılmayı bekledi!

Aile kavgası, kanlı bitti! Aile kavgası, kanlı bitti!

Ersin Koçbuğ, nişanlısının eski kocasını silahla vurdu! Ersin Koçbuğ, nişanlısının eski kocasını silahla vurdu!

Editör: Virda Şahin