Kastamonu Belediyesi, her kandilde gelenek haline getirdiği kandil simidi ikramını Mevlit Kandili’nde de bozmadı. Belediye ekipleri tarafından şehrin en yoğun noktalarına kurulan stantlarda vatandaşlara kandil simidi ikram edildi.

Hem kandillerin manevi coşkusunu yaşatmayı hem de bu özel günlerde paylaşmayı ve dayanışmayı yeniden toplumun dikkatlerine getiren bu etkinliklerden biri olan kandil simidi ikramı vatandaşlardan takdir topladı.

Ayrıca ‘ecdadın izinde’ temasıyla her hafta Salı ve Cuma günleri gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Çanakkale gezisine katılan vatandaşlara da kandil simidi ikram edilerek kandilleri kutlandı.

Dini ve milli günlerin birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu belirten Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, kandillerin küslerin barışması, birlik ve beraberliğin pekişmesi için birer vesile olduğuna değindi.

Kayıp taksici ormanda vurulmuş olarak bulundu! Kayıp taksici ormanda vurulmuş olarak bulundu!

Dini ve milli günleri kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bir arada olma günlerine dönüştürerek vatandaşları değerler etrafında ortak paydada buluşturmayı önemsediklerini söyleyen Başkan Vidinlioğlu, “Bir Mevlit Kandili’ne daha aziz milletimiz ile birlikte erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğumunu simgeleyen bu mübarek gecede ellerimizi semaya açalım. Komşularımızla, akrabalarımızla, sevdiklerimizle gönül köprüleri kuralım. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuyla bu mübarek geceyi idrak edelim. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ mesajıyla yeryüzünde iyiliği, yardımseverliği, dayanışmayı paylaşmayı ve toplum için faydalı işler yapmayı öğütleyen rahmet elçisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlit Kandilimiz şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için iyiliklere, güzelliklere ve hayırlara vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha