Türkiye'deki tekel bayileri, düşük kar marjı nedeniyle British American Tobacco (BAT) grubu sigaraları satmama kararı aldı. Bu kararın ardında, bayilerin yaşadığı kâr sıkıntısının yanı sıra BAT firmasının uyguladığı satış politikası ve yüksek komisyonlar nedeniyle yaşanan mali zorluklar yer alıyor.

Tekel bayileri adına yapılan açıklamada, durumu tüm sigara tüketicilerine duyurarak, bu kararın alınma sebepleri ve uygulanma süreci hakkında bilgi verildi. Açıklamada, sigara satan bayilerin neredeyse hiç kâr elde etmediği ve alışveriş bütünlüğünü korumak adına sigara satmak zorunda kaldığı vurgulandı.

Erol Dündar'ın "Kamuoyuna duyuru" başlığı altında yaptığı açıklamada, bayilerin BAT firmasının uyguladığı satış politikası ve yüksek komisyonlar nedeniyle kâr marjlarının sıfıra indiğine dikkat çekildi. Bu sebeple, bayilerin son iki haftadır Kent Drange Blue ürününü boykot ederek satmadığı ve yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmaması üzerine, bayilerin ve müşterilerin lehine olarak BAT firmasının hiçbir ürününü raflarına koymama kararı alındığı belirtildi.

Bisikletiyle denize atladı! Bisikletiyle denize atladı!

Açıklamada, bu karara destek beklenirken, anlayış için teşekkür edildi ve bayilerin bu kararın uygulanması konusunda kararlı oldukları ifade edildi. Tekel bayilerinin aldığı bu kararın, sektördeki satış dinamiklerini etkilemesi ve tüketiciler üzerinde yansımaları olması bekleniyor.

Whats App Image 2024 04 30 At 12.36.10

Kaynak: Haber Merkezi