Cumhuriyet Halk Partisinden Devrek Belediye Başkan aday adaylığını için İsmail Külah ilçe binası önünde partililer ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Külah açıklamasında,  “Açıklamama geçmeden önce, bölgemizde ve dünyada yaşanan, bir daha yaşanmamasını dilediğim üzücü olaylara, felaketlere değinmek istiyorum. Geçen hafta Alaplı, Ereğli, Zonguldak başta olmak üzere yurdumuzda yaşanan doğal afetlerde can kayıpları ile birlikte büyük hasarlar meydana gelmiştir. Yurdumuzun çeşitli bölgelerinde fırtına ve aşırı yağışlardan doğal afeti yaşayan tüm vatandaşlarımıza, ulusumuza geçmiş olsun diyorken, hayatını kaybedenlere Allah’ tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Rabbim bir daha böyle felaketleri hiçbir insana yaşatmasın” diyerek şunları söyledi:

“Yaşanan felaketlerde küresel iklim krizinin başta neden olduğuna, tüm dünyanın öncelikli ve ivedi meselesi olan iklim krizini azaltıcı yönde tedbir alınması gerektiğine de dikkat çekmek istiyor, belediye başkanı olursam bu hususun öncelikli değerim olacağına söz veriyorum.

İsrail, Filistin’ e açtığı savaşta çocuk- yaşlı demeden masum insanlara karşı acımazsızca uyguladığı zulüm, şiddet ve soykırıma dönüşen katliamıyla bir terör devleti haline gelmiştir. Ortadoğu’ da büyük bir insanlık dramı yaşanmakta, insanlık tehdit altında olmasına rağmen maalesef bu savaşa seyirci kalınmaktadır. İnsanlık suçu işleyen İsrail ve destekçilerini şiddetle kınıyor, lanetliyorum.

Bizler birbirimizi tanırız.  T.C. vatandaşı olarak siyasi hayatımı da üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’ de başladım ve hala devam ettirmekteyim. Bir dönem İlçe Başkanı, bir dönem Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptım.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine aday olacak tüm belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, mahalle ve köy muhtarlığı aday adaylarımıza da çıktıkları yolda başarılar diler ve aldıkları kararlarının hayırlı olmasını temenni ederim.  Tam bağımsız Türkiye için ülkemizin demokrasiye çalışmaya ihtiyacı var, yani ülkemizi CHP’ ye Sosyal Demokrat anlayışa ihtiyacı var.  Huzur ve refah içinde yaşamanın en güzeline layık değerli hemşerilerim; Devrek’liler olarak Devrek ilçemiz ve güzel ülkemiz için birlikte çalışacağız, birlikte kazanacağız.

TOKİ proje çalışmaları başladı TOKİ proje çalışmaları başladı

İlçemizin en önemli sorunu olan işsizliğe çare olmak için üretim odaklı projeler üretmek öncelikli görevlerimizdendir. Bunun için UNDP Birleşmiş Milletler Kalkınma Programından, Avrupa Birliği Fonları ve Yurtiçi Kalkınma ajanslarından, ilgili kurum ve kuruluşlardan Belediye olarak destekler de alınabilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Temiz ve yeşil bir çevre için çalışılacak, günlük ortak yaşam alanları çoğaltılacaktır. Sonuç olarak marka şehir olma yolunda, halkımız için ortak akılla üretecek, projelerle de tüm imkanlar kullanılacaktır. Beni sabırla dinlediğiniz için çok teşekkür ediyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum” (Haber: Ersen Berk ÇELİK)   

WhatsApp-Image-2023-11-27-at-14.44.08

Editör: Murat Barutçu