Google tarafından 2008 yılında geliştirilerek piyasaya sunulan Google Chrome, güvenilir, gelişmiş özelliklere sahip ve hızlı bir web tarayıcısıdır. Açık kaynak kodlu Chromium’un temel alındığı Chrome günümüzde en popüler web tarayıcısı olarak karşımıza çıkmaktadır.

C++, Pyhton gibi programlama dilleri ile geliştirilen Chrome, Windows, Linux, MacOS, Android, ve iOS işletim sistemleriyle uyumlu çalışabilen tarayıcıdır. 47 dilde destek hizmetinin sunulduğu Google Chrome masaüstü cihazlarda %65, mobil cihazlarda ise %54 civarında bir pazar payına sahiptir.  Safari, Windows Vista ve Internet Explorer esintilerinin olduğu Chrome kullanıcı dostu bir arayüz ile kullanıma sunuldu.

Yüksek performans ile çalışan Chrome’da aynı anda çok sayıda sekme açabilir, sekmelerde farklı  işlemlerinizi yürütebilirsiniz. Alanında uzman kişilerin tespitine göre 50 tane kadar sekmeyi takılma sorunu olmadan kullanılabilmektedir. Standart tarayıcı arayüzü yanı sıra avatar atayarak, Chrome’u kişiselleştirebilirsiniz. Aynı zamanda sunulan temalar arasından seçim yaparak tarayıcınızı renklendirebilirsiniz.

Kolay bir kuruluma sahip Google Chrome milyonlarca kullanıcısı olan en popüler tarayıcıdır. Hızlı ve pratik araç setlerinin olduğu tarayıcıdaki çeviri hizmeti de sevilen hizmetlerdendir. Güvenliğe büyük önem verilen Chrome’da Malware  vePhishing olmak üzere 2 adet kara liste bulunmaktadır. Kullanıcıların erişmek istediği siteler ve adresler bu 2 kara listede ise Chrome tarafından engellenmekte ve bildirim gönderilmektedir. Yüksek düzey güvenlik algoritmalarının kullanıldığı tarayıcıya yeni eklenen Güvenli Şifre Yönetici’si özelliği ile sitelere ve platformlara girişlerde kullandığınız şifreleri güvenli şekilde tek noktadan yönetebilirsiniz.

Google Pay, Gmail ve Google Asistan gibi uygulamalar ile entegrasyonu olan Chrome’daki sayısız eklenti ve uzantıyı kullanarak daha gelişmiş niteliklere sahip bir tarayıcı haline getirebilirsiniz. Güvenli ve hızlı internet kullanımını sağlayan Google Chrome desteklediği farklı web standartları sayesinde büyük bir kitleye hitap etmektedir. Tüm bu özellikleri sayesinde Opera, Yandex, Edge, Firefox, Vivaldi ve  Safari gibi rakiplerini geride bırakarak 1 numara haline gelmiştir.

Google Chrome’un  avantajlarından bazıları şunlardır ;

    • Çoklu dil desteği

    • Çapraz platform desteği

Ders programından teknoloji detoksu: Dr. Büşra Olcay Öz'den tatilinizi planlama rehberi Ders programından teknoloji detoksu: Dr. Büşra Olcay Öz'den tatilinizi planlama rehberi

    • Geniş eklenti ve uzantı desteği

    • Yüksek güvenlik önlemleri

    • Şifre Yönetimi

    • Çok sayıda uygulamayı desteklemekte

    • Çevirimiçi hizmetler......

Opera, Chrome, Yandex, Edge, Vivaldi, Brave, Firefox, AVG Browser, CCleaner Browser ve  Safari gibi en çok tercih edilen web tarayıcıları hakkında bilgi almak, karşılaştırma yapmak ve güncel versiyonlarını indirmek için yazılım sitesi www.indiriste.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Muhammet