Kadın azmağı keyfi pahalıya patladı Kadın azmağı keyfi pahalıya patladı

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Temmuz ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 0,6, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 ve inşaat sektöründe yüzde 0,9 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endekslerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Temmuz ayında hizmet sektöründe %0,6, perakende ticaret sektöründe %2,6 ve inşaat sektöründe %0,9 oranında azalış gösterdi.
Hizmet sektörü güven endeksi, Haziran ayında 118,1 iken Temmuz ayında 117,3'e düşerek geriledi. Son üç aylık dönemde iş durumu %0,4 artarken, gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi %1,7 azaldı ve mevcut hizmet talebi %0,4 oranında azaldı.
Perakende ticaret sektörü güven endeksi de düşüş yaşadı ve Haziran ayında 117,7 olan endeks, Temmuz ayında 114,7'ye geriledi. Son üç aylık dönemde iş hacmi ve satışlar %1,3 artarken, gelecek üç aylık dönemde iş hacmi ve satışlar beklentisi %6 azaldı ve mevcut mal stok seviyesi %3,2 oranında azaldı.
İnşaat sektöründe ise mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Haziran ayında 88,9 iken Temmuz ayında 88,1'e düşüş gösterdi. Geçen aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinde %0,6 artış yaşanırken, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksinde %2,3 oranında azalış gerçekleşti.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, ülkenin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde Temmuz ayındaki güven endekslerindeki bu azalışlar dikkat çekiyor. Sektörlerin gelecekteki performanslarına dair belirtilen beklentiler, ekonomik gelişmeler açısından önem taşıyor. Haber Merkezi

Anne ve çocukları 1 saniyeyle ölümden döndü! Anne ve çocukları 1 saniyeyle ölümden döndü!

Fiyatlar uçunca böyle oldu Fiyatlar uçunca böyle oldu

Sahilde çıplak erkek cesedi bulundu Sahilde çıplak erkek cesedi bulundu

Editör: Virda Şahin