Ülkemizi etkisi altına alan corona virüs nedeniyle tüm illerde korunma amaçlı çalışmalar sürürken, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 30 Büyükşehir’in ardından Zonguldak’ı da riskli iller arasında göstermesinin ardından kentte yoğun bir çalışma gözleniyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanları ile tele konferans sistemiyle görüşmesinde Zonguldak’ın riskli bir bölge maden hastalığı ile emeklilerin çok olmasını söylemesinin ardından vatandaşlara bu konuda sokağa çıkmama uyarısı belli bir düzeye geldi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner başta olmak üzere İl Hıfzısıhha üyeleri de devamlı önlemler alırken, son olarak Zonguldak’a giriş ve çıkışların haricinde ilçeler arası giriş çıkışlarda yasaklandı.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın organizesinde İl geneline ve ilçelere giriş çıkışlar polis kontrolünde olurken, caddede gezenler ve sosyal mesafeye uymayan vatandaşlar polis araçları ile megafonla uyarılıyor.

Bundan yaklaşık 1 hafta önce bilhassa Banka ve PTT önlerinde vatandaşlar yoğun bir kalabalık içinde işlerini yapmaya çalışırken, sosyal medya kuralını da hiçe saymışlardı.

Gelinen süreçte, bilhassa Gazipaşa Caddesinde bulunan banka şubeleri ve PTT şubelerinde işleri olanlar Emniyet Müdürlüğünün banka önlerine koyduğu bariyerler ile sosyal mesafeyi koruyorlar.

Günlük yaşamda işleri olanlar maskesiz sokağa çıkmazken, yine de tek tük bu uygulamayı yapmayan vatandaşları da yine emniyet ekipleri uyarıyor.

Zonguldak kent merkezinde bulunan liman caddesinde daha önceki günlerde vatandaşlar yoğun olarak bulunurken, yine Emeklilerin devamlı oturduğu park’ta birçok insan otururken, şu andaki  duruma göre hiç kimse olmuyor.

30 ilin dışında 31 il olarak açıklanan Zonguldak’ta son günlerde corona virüs ile ilgili alınan önlemler  geçmiş günlere göre büyük bir azalma gösterdi.

Yetkililer tarafından açıklanan Zonguldak’ta madenden emekli olanlar ve çalışanlar ile emekli sayısının çok olması riski artırırken, vatandaşlarda bunun meydana getireceği sıkıntıları anlamış görünüyor. Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi