Tüm ülke genelini etkileyen corona virüs vakası nedeniyle vatandaşların evde kal çağrısına uymaları nedeniyle sokaklar bomboş durumda.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile 30 büyükşehir arasına giren Zonguldak’a da giriş ve sıkışlar kapatılırken, sokaklarda bomboş bir durumda olduğu gözleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanları ile birlikte yaptığı tele konferans toplantısının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın, Zonguldak’ta yaklaşık 160 bin yaşlı kesim, madenlerden emekli olanların ve genellikle koah hastalığı nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşaması ile ilgili verdiği bilgiler ile kente giriş ve çıkışlar olağan üstü koşullar dışında yasaklanmıştı.

Cuma günü gecesinden başlayan uygulama ile Zonguldak’a giriş çıkışlar kapatılırken, kentte de vatandaşların işi dışında  dışarıya çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Cumartesi ve Pazar günleri yapılan uygulama ile 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlar ile 20 yaş altının sokağa çıkmaması yasaklanırken, Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bu konuda gerekli önlemleri alarak, anonslar ile vatandaşları uyarıyor.

Zonguldak kent merkezi ile ara caddelerinde tek tük vatandaşlar haricinde bazı bankalarda işi olanlar haricinde caddeler boş boş hale geldi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi