Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsüne yönelik Türkiye’de alınan önlemler kapsamında Zonguldak’ta da geçici süreliğine çay ocakları başta olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından belirtilen işletmeler kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine “Coronavirüs Tedbirleri” konulu gönderilen ek genelge kapsamında Zonguldak’ta gerekli tedbirler alındı. Genelge kapsamında bugün saat 24.00 itibariyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu.

Zonguldak şehir merkezinde bulunan ve geçici yasakla kapatılması gereken işletmeler alınan karara duyarlı davranarak işyerlerini kapattılar. Geçici yasaktan haberi olmadığından işyerlerini açan işletmeler ise yetkililer tarafından uyarılarak kapatıldı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi