Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, yerel gazete Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü hakkında çıkan bilgi, deneyimsizlik ve liyakatsızlık gibi ithamlarda bulunulmakta ve mevcut süreçte de herkesi ezmekle özellikle de “bu eğitimi almış” insanları ezmekle ilgili birtakım iddialarda bulunulduğunu belirtti.

Bu iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu ifade eden Kara, Zonguldak’ta da Türkiye’de de gazete manşetleriyle makam alıp vermek, emeği ve alın terini yıpratmaya kalkışmak hiç kimsenin haddine olmadığını belirterek şunları söyledi: “Zonguldak ili yerel gazetelerinden birinde gazetenin 13.04.2020 tarihli bir haberinde Söz konusu haberde sendika üyemiz Kemal Gümrükçü’nün formasyon alarak öğretmen olduğu ve Memur Sen’in desteği ile müdür olduğu, almış olduğu eğitimle yaptığı işin ilgisi olmadığı belirtilerek; hakkında bilgi, deneyimsizlik ve liyakatsızlık gibi ithamlarda bulunulmakta ve mevcut süreçte de herkesi ezmekle özellikle de “bu eğitimi almış” insanları ezmekle ilgili birtakım iddialarda bulunulmuştur.

Ancak söz konusu iddialar kesinlikle asılsız ve mesnetsizdir. 2010 yılında göreve başlayan Kemal Gümrükçü’nün 2010 yılı itibariyle sorumlusu olduğu kurumda İl Müdürlüğü haricinde yeni kuruluşlar açılmış; toplamda 10 çocuk evi, 4 Çocuk Evi Sitesi Müdürlüğü, 1 Çocuk Koruma ve İlk Kabul Birimi, 1’i yapım aşamasında olan 5 Huzurevi, 1 Engelsiz Yaşam Merkezi, 1 Umut Evi, 1 Gündüzlü Bakım Merkezi, 1 Kadın Konukevi, 1 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, 5 Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmet veren yeni kurumlar açılmıştır. Bahse konu kuruluşlarda toplam 591 çalışan personeli bulunmaktadır.

Ayrıca yine İl Müdürlüğü‘ne bağlı ve İl Müdürlüğü onayı ile açılan ve denetlenen 2 engelli özel bakım merkezi ile 10 kreş ve gündüz bakım evi hizmeti veren kuruluş bulunmaktadır. Sorumlu olduğu kuruma bağlı merkezi ve ilçelerde dahil açılmış olan kuruluşların hem idarecileri hem de çalışanları olmak üzere tüm personeli ile sık sık bir araya gelmekte yerince inceleme ve denetimler yapmaktadır. Görüldüğü üzere Kemal Gümrükçü’nün ne eğitim düzeyinde, ne mesleki yeterliliğinde, ne tecrübesinde, ne hizmet aşkında hiçbir eksik-yetersizlik olmadığı gibi takdire şayan bir donanıma ve kapasiteye sahip olduğu açıktır. Emeğin başkenti olarak bilinen Zonguldak ilimizde emeğin ve liyakatin değeri her zaman bilinmiş ve takdir edilmiştir.

Zonguldak’ta da Türkiye’de de gazete manşetleriyle makam alıp vermek, emeği ve alınterini yıpratmaya kalkışmak hiç kimsenin haddine değildir! Feraset ve basiret sahibi Zonguldak halkı da bu eski Türkiye alışkanlıklarına asla prim vermeyecektir. Gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğünün, gerek Sağlık-Sen Zonguldak şubemizin kapıları tüm Zonguldak halkına ardına kadar açıktır. Hesap sorulacaksa halkımız, devletimiz ve yüce Türk mahkemeleri bu hesabı hepimizden sormaya muktedirdir. Haddini aşarak kamu kurumlarına ve STK’lara gazete manşetleri üzerinden dizayn vermeye çalışanlarda aynı şekilde halkımızdan, devletimizden ve yüce Türk mahkemelerinden gerekli cevabı alacaklardır. Biz sendika olarak çalışan memnuniyetini önemseriz. Çalışanlar memnunda idare çalışanların sorunlarına Duyarlı olun çözüyor mu ona bakarız. Atama mercii bakanlıktır, Kimi ne zaman atayım ne zaman alacağı onların takdirindedir. Biz kişiye değil kişinin başarısına sahip çıkıyoruz”

Editör: Haber Merkezi