TEMA Vakfı Zonguldak Şubesince, kurucu ve onursal başkanları Hayrettin Karaca’yı anmak için etkinlik düzenlendi.

TEMA Vakfı Zonguldak Şubesince, kurucu ve onursal başkanları Hayrettin Karaca’yı anmak ve 2019 yılında TEMA Zonguldak temsilciliği faaliyetlerinde yer alan, destek veren gönüllülerine teşekkür belgesi sunmak üzere Maden Mühendisleri Odası lokalinde program düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda konuşan TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, şunları söyledi:

“Atatürk, Cumhuriyet, Türkiye ve Türkçe sevdalısı, ekolojist, çevre aktivisti, iyi bir fotoğrafçı, gerçek bir doğa sever olan toprak dedemiz Sayın Hayrettin Karaca’nın vefatından derin üzüntü duymaktayız. Toprak sevgisi gençlik yıllarında başlayan ve hayatını bu sevgiyi koruyup tüm nesillere aktarmaya adayan Karaca için düzenlenen veda törenine ülkenin dört bir yanından binlerce TEMA Vakfı gönüllüsü ve doğasever katıldı. Toplumsal barışın topraktan geleceğine inanan Hayrettin Karaca, ömrünü erozyonla mücadele ve verimli üst toprağın korunmasına adadı. Yıllarca üzerinden çıkarmadığı ve onunla simgeleşen kırmızı süveterini “Param var ama hakkım yok. Aldığımız her şeyin doğaya bir bedeli var” diyerek açıklayan Karaca, sürdürülebilir bir yaşamın “tüketerek değil paylaşarak” mümkün olduğuna inanıyordu. Bu topraklar onu sonsuza dek unutmayacaktır. 850 bin gönüllümüz ile bayrağını taşıyacağız.”

Program toprak dede Hayrettin Karaca’nın hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından TEMA gönüllüsü 52 kişiye gönüllü teşekkür mektubu takdim edilmesiyle sona erdi. TEMA yönetiminin Hayrettin Karaca ile simgeleşen kırmızı süveter ile programa katılmaları konuklar tarafından beğeni aldı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi