Eylül ayında başlayan balık mevsiminin aradan geçen 2.5 ay  zarfında balık tezgahları palamut görmezken, hamsinin ise bol olarak satıldığı gözlendi.

Yaklaşık 2.5 ay geçmesine rağmen balıkçı tezgahlarını mezgit, barbun, hamsi ve diğer balıklar süslerken, palamut’un olmaması ise dikkat çekiyor.

Zonguldak’ta balıkçılık yapan Zeki Beybeyoğlu, yaptığı açıklamada, havaların sıcak gitmesi ile palamutun alınamadığını söyleyerek, “ Balık sezonu açılalı iki buçuk ay oldu. Eylül ayından itibaren palamut bolluğu yaşanması gerekiyordu. Ancak mevsimsel değişiklik nedeniyle palamut bu sezon yok. Vatandaşlar gibi biz de şoktayız. Denizden iki tane dahil palamut çıkmıyor. Bu yıl hamsi bolluğu yaşanıyor. Bizde kilosunu 10 TL’den satıyoruz. Biraz daha bol ulaştığında fiyat daha da düşecektir” dedi.

Öte yandan yıllardır balıkçılık yapan Bayram Yılmaz da, “Bu sene hamsi bolluğu yaşanıyor. Karadeniz’de yoğun bir hamsi sirkülasyonu var. Sinop’tan başlayan hamsiler, Samsun ve Ordu’ya kadar gitti. Yoğun bir hamsi akını var Karadeniz’de. Ama her sene tezgahlarımızı süsleyen Palamut maalesef yok. Bunun en büyük nedeni ise Kasım ayının ortalarına geldiğimiz bu zamanlarda hava sıcaklığının halen gündüzleri 20 derecenin üzerinde seyretmesidir. Havaların soğuması halinde palamut çıkabilir” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi