Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) yardım tırları Zonguldak'ta.

Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından Bir elde sen uzat kumanya kampanyası kapsamında Zonguldak a her birinde 1000 adet olmak üzere 4 tır dolusu 4 bin yardım kumanya gönderildi.

Gönderilen bu kumanyalar valilikler kaymakamlıklar belediyeler muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarına bir genelinde dağıtımı gerçekleştirildi.

Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Necdet Tıskaoğlu yaptığı konuşmada, Zonguldak'a 4 bin koli kumanya yardımı gönderdiklerini ve bu yardım kumanya hakkaniyetli bir şekilde dağıttıklarını ifade etti

Zonsiad Başkanı Necdet Tıskaoğlu 500 hedef ile başladıkları yardım kampanyasında 5000 sayısını aşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını hedeflerine 6767 rakamına ulaşmak olduğunu belirterek şunları kaydetti:

HEDEFİMİZ 6767'E ULAŞMAK

"Bugün 4 bir kumanya kolisini Zonguldak'a gönderdik. Kampanyamız büyüdü hem de Almanya Türkiye ilişkisi güçlenmiş oldu. Dağıtım konusunda Biz Hakkaniyetli olmaya çalıştık. Şu an kumanya kolilerini merkez ve ilçelerdeki valilik, kaymakamlıklar, belediyeler sivil toplum kuruluşlarına ve muhtarlara teslim etmeni mutluluğunu yaşıyoruz. Çok gururluyum çok mutluyum çok. Sağ olsun inanılmaz bir şey oldu 5 bin sayasına ulaştık. Hedefimiz 67 67 yani 6767 rakamına ulaşmak. Ve bu kampanyaya destek veren bütün dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel bir iş olduğu güzel bir iş başardık.

ZONGULDAK'TA GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ

Ama akşam da biraz üzüldük açıkçası. Biz özellikle kendim çok hakkaniyetli çok doğru yaparak ciddi bir ekiple beraber ben bütün Belediye Başkanlarını aradım, yani Çatalağzı Belediye Başkanı, Muslu Belediye Başkanı, Karapınar Belediye Başkanı, Elvanpazarcık Belediye Başkanı dahil tüm belediye başkanlarını aradım. Ancak Ereğli Belediye Başkanı 75 rakamını beğenmeyerek yardımı reddetti. Bunun üzerine 75 koliyi Ereğli Kaymakamlığına teslim ettik. Çok üzüldük Yani biz birleşmek için bunları yapıyoruz ayrışmak için değil. Yani bunları konuşmamamız lazım ama ben burada Ereğli Belediye başkanı Derneğim adına şahsım adına Halil Posbıyık'ı kınıyorum. Ancak sadece Belediye Başkanını kınıyorum. Biz Ereğli ile etle tırnak gibiyiz. Biz birleşeceğiz, biz bu şehirde teşvikleri hayata geçireceğiz, tekrar yeniden tersine bir göç getireceğiz, Bizim asıl amacımız bu. Zonguldak'ı daha geliştirip kalkındırmak bizim en başta hedefimiz. Burada birleşmek istiyoruz Biz ayrışmak istemiyoruz dediğim gibi ben sadece Ereğli Belediye Başkanını kınıyorum. Ereğli dostlarımı kınamıyorum. Ereğli ile birleşeceğiz Karabük'le birleşeceğiz, Bartın'la birleşeceğiz, bu şehre teşvikleri getireceğiz tersine göç yapacağız inşallah” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi