Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engellilerin sorunlar içinde ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kutlayacağını belirtti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ülke genelinde ve dünyada kutlanılıyor diyen Şirin, “Her 3 Aralık’ta özellikle engellilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getiriyoruz ve birlik ve beraberliğimizi ifade edebilmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapıyoruz” dedi.

Ülke genelinde 300 bin civarında engellinin maaşının kesildiğine dikkat çeken Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, açıklamasına şöyle devam etti:

“3 Aralık 2019 tarihinde saat 10.00’da valilik önünde çelenk sunumumuzu gerçekleştireceğiz ardından sayın valimizi ziyaret edeceğiz. Dünya Engelliler Günümüz yapacağımız çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle devam edecek. Bizim engellilerin sorunlarına yönelik her yılının 10 Mayıs ve 3 Aralık tarihlerinde gündeme getirdiğimiz sorunlarımız var. Bunların bir tanesi olan sağlık kurulu raporlarıyla ilgili büyük sıkıntılarımız var. Maalesef bugünde bu sıkıntı çözülmemiş durumda. 2022 engelli maaşı konusunda da maalesef evdeki gelir kriterine bakarak engellilerin almış olduğu maaşlar kesiliyor. Bu konuda ülke genelinde 300 bin civarında engellinin maaşı kesilmiş durumda. Engelli camiası bu konularda çalışma yapılmasını dört gözle bekliyor. Bu iki konuda mecliste çalışma yapılmasını talep ediyoruz. Erişe bilirlik konusunda çalışmalarımız 4 yıldır devam ediyor. Bütün kamu kurumları ve insanların gelip gittiği yerlerde denetimlerimizi yapıyoruz. Bu konuda gereğini yapmayan kurum ve kuruluşlarda gerekli cezai işleme başlayacağız. İstihdama yönelikte engellilerin büyük beklentisi var. Engelliler sorunlar içinde gününü kutlayacak. Ama ülkemizde engelliler için yapılan güzel çalışmalarda var. Biz bu çalışmaları da göz ardı etmiyoruz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi