Zonguldak İli Umumi Hıfzıssıhha kurulu Meclis Başkanı Erdoğan Bektaş başkanlığında toplandı.

Valilik toplantı salonunda Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında yapılan toplantıya, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ertuğrul Güner, İl Milli Eğitim müdür vekili Harun Akgül, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe Yağız, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, Belediye  Veterineri Rıza Akçay, Eczacılar Odası Temsilcisi Cemile Yılmaz, Serbest Tabip Dr. Muzaffer Parlak  katıldı.

Yapılan toplantı ile ilgili açıklama ve alınan kararlar şöyledir:

“Çin’in Wuhan kentinden başlayarak Dünya’nın pek çok ülkesine yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen, ölümlere sebep olan ve henüz kesinleşmiş bir tedavisi bulunmayan Koronavirüs (COVİD-19) ülkemizde de görülmeye başlanmış olup ilimizde kesinleşmiş bir vaka görülmemiştir.

İlimiz Umumi Hıfzısıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 23. Maddesi gereği 20 Mart tarihinde Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında toplanarak olası salgının önlenmesi amacıyla yapılacak çalışmalar görüşülerek aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1- Toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alınmaması, sefer aralarında temizlik ve dezenfeksiyon sağlanacak kadar süre bırakılarak dezenfeksiyonunun sağlanmasına,

2- Lokantalar vb yeme içme tesislerinde masalar arası 1.5 metre mesafe bırakılması, ortak kaplarda ekmek sunulmaması,

3- Yine lokanta vb, yeme-içme tesislerinde yemek süresini aşan oturma imkanı tanınmaması kararı alınmıştır. Uymayanlar hakkında ilgili kurumlarca adli ve idari işlemlerin yapılmasına, alınan kararın birer suretinin ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi