Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiliği görevini yürüten Mustafa Tutulmaz, 17 Haziran 2020  Çarşamba günü akşamı ilimize gelerek görevine başladı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı Valilik önünde, Zonguldak vali yardımcıları Nevzat Taşdan, Turgut Subaşı, Mehmet Türk, Hüseyin Ergi, İlçe kaymakamları, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. ÖmerS Selim Alan,  BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet  Metin Turanlı, ile valilik daire müdürleri karşıladı.

Vali Mustafa Tutulmaz ardından Polis Mangasını selamlamasının ardından makamında protokol ile bir araya geldi.

Zonguldak Valiliği görevine başlayan Mustafa Tutulmaz ardından Valilik toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya geldi.

Tutulmaz burada yaptığı konuşmada, ''Değerli basın mensupları, değerli Zonguldak’lı hemşehrilerim, Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ile Zonguldak’a görevlendirildim. Bugünden itibaren Zonguldak’ın ve Zonguldaklı hemşehrilerimin emrindeyim” diyerek şunları söyledi:

“İLİMİZİ GEZECEĞİZ NELER YAPABİLECEĞİMİZE BAKACAĞIZ”

“Cumhuriyetin ilk şehri olan, emeğin başkenti olan Zonguldak’a büyük bir heyecan ve onurla geldim.

Daha önce yaptığım çalışmaların ilimize uyanlarını gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın hizmetindeyiz. Kamu ve kamu hizmeti sunan sivil toplum kuruluşları dahil vatandaş odaklı çalışır. Tabi kuralsız değil.

Kamuyu şekillendiren kurallar, yılların tecrübesiyle oluşmuş kurallardır. Bunlara uyarsak problemlerimizin bir kısmı bertaraf edilmiş olur. Basın mensuplarından ricam kurallar ihlal edildiğinde beni bilgilendirmeniz önemlidir. Biz kamu hizmetini sunarken öncelikle eşitlik, adalet, hakkaniyet bu kavramlara da özellikle vurgu yapmak istiyorum. Bu kavramlar toplumu huzur getiren, mutluluk getiren, asayişini yürüten kavramlardır. Kurumlarının bir amaçta birleşmesi gerekmektedir.

Bu amaç Zonguldak’ın kalkınması Zonguldak’ta yaşayan vatandaşların refahının huzurunun asayişinin sağlanmasıdır. İlin bütün dinamikleri bu amaç uğruna hareket ederse Zonguldak’ın kalkınmasını bir şekilde sağlamış oluruz. İlimizi gezeceğiz neler yapabileceğimize bakacağız, bugüne kadar yapılan projelerin takipçisi olacağız. Her proje için emek harcamıştır. Ben bizleri buraya görevlendiren Cumhurbaşkanımız  ve İçişleri Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Beraber çalışacağım çalışma arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Biz kamu görevlisiyiz. Bugüne kadar bir çok yerde hizmet ettik. Düşüncem şudur demek ki bundan sonra hizmet edeceğim yer Zonguldak’tır.

“BUNDAN ÖNCEKİ HİZMET EDEN VALİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Zonguldak hizmet edilecek önemli şehirlerimizden biridir.  Benden önceki Zonguldak’a hizmet etmiş valilere teşekkür ediyorum. Hepsinin projeleri benim projemdir. Hepsi benim arkadaşım. Bugüne kadarki çalıştığım tüm makam mevkideki tecrübemi Zonguldak’ta kullanmaya çalışacağım. 24 saat hafta sonları da dahil hizmet edeceğim. Vizyon projeleri ile inşallah burayı iyi bir hale getireceğiz. Kamunun her alanı kuralla belirlenmiştir. Burayı da belirli bir hale getireceğiz. Her ilin kendine göre dinamikleri potansiyeli var. Biz Valilere düşen bu potansiyelleri öne çıkartmaktır. Başarı Allah’tandır” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi