Sokağa çıkma yasağının sona erdiği günün sabahı Zonguldak halkı çarşı merkezine akın etti.

30 Büyükşehirle birlikte Zonguldak’ta da uygulanan sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte Zonguldaklı vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Cadde ve sokaklarda aşırı insan ve araç yoğunluğu gözlendi.

Koronavirüsüyle mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta da sokağa çıkma yasağı nedeniyle insanlar evlerinde kaldı. Yasağın sona erdiği günün sabahında vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Cadde ve sokaklarda hem araç hem de insan kalabalığı görüldü. Özellikle bankaların önlerinde oluşan insan yoğunluğunun başı ile sonu arasında metrelerce kuyruk oluştu. Sosyal mesafeye uyandan çok uymayan vatandaşlar polis ekipleri tarafından uyarılsa da sonuç alınamadı.

Yasağın kalkmasıyla birlikte kent merkezinde oluşan aşırı insan yoğunluğundan şikayetçi olan vatandaşlar; “İşi olanda çarşı merkezinde olmayanda. Sadece ülkemizde ve Zonguldak’ta değil dünya genelinde koronavirüs ile mücadele edilirken güzel memleketimiz Zonguldak’ta bu kadar duyarsızlığa anlam veremiyoruz. Koronavirüslü bir kişinin birçok kişiye bu virüsü bulaştırabileceği ortamda ne sosyal mesafe nede diğer tedbirlerin hiçe sayılması doğru bir davranış değil. İnsanların çoğu bankaların önünde kuyruğa girmiş maaşını çekiyor, kimisi kredi borcunu ödüyor, kimisi de başka işlem yaptırıyor ama ne sosyal mesafe ne de başka kurallara uyulmuyor.

Kişi ağzına maske takmış ama elinde sigara sırada bekleyen veya caddede yürüyen insanlara doğru dumanını üflüyor. Bu konuda da bir kısıtlama getirilmeli. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Sağlık Müdürlüğümüzce hergün sosyal mesafe, hijyen kuralları, izolasyon gibi birçok tedbirlere uyulması konularında duyurular yapılıyor. Birçok sağlık çalışanları hastalara şifa olabilmek adına evlerine gidemiyor veya ellerinde olmayan nedenlerle bu hastalığa yakalanıyor. Ailelerinden ayrı kalıyor veya hayatını kaybedebiliyor. Bu kadar özverilerin olduğu bir durumda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamak zor olmasa gerek. Lütfen güzel memleketimiz Zonguldak ve Zonguldaklılara yazık etmeyelim. Devletimizce yapılan uyarılara dikkat edelim ki bu süreci en kısa sürede sonlandıralım. Aksi takdirde birçok istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz” dediler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi