Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, yeni tip koronavirüse karşı önlem olması amacıyla sahada zor şartlarda görev yapan gazetecilere maske dağıttı.

Koronavirüs salgını nedeniyle takılması zorunlu olan maskeleri gazeteci meslektaşlarına dağıttıklarını belirten Akbıyık, “Kamuoyuna doğru bilgi verebilmek adına yoğun çalışırken kendi sağlığımızı da korumaya çalışıyoruz. Bu kapsamda koronavirüs salgınının başladığı günden bugüne Zonguldak Gazeteciler Cemiyetimize ulaştırılan yaklaşık bin 500 adet maskeyi meslektaşlarımıza dağıttık” dedi.

Maske tedarikinde bulunan Zonguldak Belediye Başkanı ve ZONSİAD Genel Başkanına meslektaşları adına teşekkür eden Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, açıklamasına şöyle devam etti:

ZONGULDAK OLAĞANÜSTÜ SÜREÇTEN GEÇİYOR

“Koronavirüs ile mücadele ülkemizde olduğu gibi Zonguldak’ta da titizlikle devam ediyor. Zonguldak’ta koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü süreçten geçiyor. İl sınırlarımız ve ilçelerimize giriş çıkışlara sınırlama getirildi. Yetkililer izolasyon, hijyen, sosyal mesafe ve maske takılması konularında çok önemli uyarılarda bulunuyor. Çok çabuk yayılan bulaşıcı bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Dünyada yaşanan insan ölümlerini görüyoruz. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısı binleri geçti. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sağlık bakanımız, içişleri bakanımız ve diğer yetkililer koronavirüs salgınına karşı çok yoğun mücadele ediyorlar.

TÜM RİSKLERE RAĞMEN GAZETECİLER SAHADA GÖREV YAPIYOR

Gazeteciler olarak bizlerde gerçekten ağır işçi olarak hergün sahalarda vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizlerin yıpranma payı olan bir mesleğimiz var. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşlarımıza ‘evde kal’ çağrısı yapıyoruz ama bizler hergün sahadayız. Sokağa çıkma yasağında da görevimizin başındayız. Kamuoyuna doğru bilgi verebilmek adına yoğun çalışırken kendi sağlığımızı da korumaya çalışıyoruz. Bu kapsamda koronavirüs salgınının başladığı günden bugüne Zonguldak Gazeteciler Cemiyetimize ulaştırılan yaklaşık bin 500 adet maskeyi meslektaşlarımıza dağıttık.

CEMİYET OLARAK MESLEKTAŞLARIMIZA MASKE DAĞITIYORUZ

ZONSİAD Genel Başkanımız, Zonguldak Belediye Başkanımız bizlere önemli miktarda maske tedarikinde bulundu kendilerine gazeteci meslektaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Bu maskeleri merkezde ve ilçelerde görev yapan meslektaşlarımıza ulaştırdık. Önceki gün yine bizlere maske gönderen Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan ve Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik’e çok teşekkür ediyoruz. Cemiyetimize ulaştırılan maskelerin dağıtımına başladık. Maskeler belli bir süre kullanıldığı için meslektaşlarımızın maskeye olan ihtiyacı çok. Bizim ulaşamadığımız meslektaşlarımız varsa bana veya yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımıza ulaşsınlar maskelerini verelim. Eldiven ihtiyacımız var onu da istedik yakın zamanda cemiyetimize ulaştırılacağını biliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi