Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından geleneksel hale getirdikleri 3. eğitim, kültür ve bilim ödülleri sahiplerini buldu.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “Zonguldak’ın aydınlık yüzü” programında 2019 ZOKEV eğitim, kültür ve bilim ödülleri verildi.

Maden Mühendisleri Odası lokalinde ZOKEV tarafından düzenlenen 2019 ZOKEV eğitim, kültür ve bilim ödülleri töreninde bilim ödülü Prof. Dr. Mustafa Sözen-BEÜ Grizu 263 Uzay takımı, Kültür ödülleri DOÇ. Dr. Şahin Yıldırım, İbrahim Akyürek, Nilgün Çelik, Eğitim ödülleri Esma Filizdal Hamzaçebi, Bahar Arslan, Murat Durmuş’a verildi.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Kürşat Coşkun, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Buyıl bilim dalı ödülü ilk defa verildi. Mütevelli Heyeti kente değer katmış çok sayıda isim üzerine kapsamlı yaptıkları müzakereler sonucunda 7 kişiye ödül verilmesine karar kıldı. Vakfımız 3 yıl önce bu ödülleri vermeyi kararlaştırırken, kuruluş sebebimizin 3. maddesiyle de şunu amaçlamıştık. Kültür ve Eğitim alanında faaliyet gösteren kişilerin ya da kurumların çalışma, eser, etkinlik ve hizmetlerini değerlendirmek ve desteklemek.”

Ardından ödül töreninde Grizu-263 Uzay takımı sahneye çıkarken, ödülünü BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Hakan Kutoğlu verdi. Kutoğlu takımı tebrik ederek mutluluğunu dile getirirken, “Zonguldak’ta kurulan Üniversitemizden gençlerimizin, benimde dekanlığını yaptığım Fakülteden gençlerimizin Türkiye çapında, Uluslararası alanda böyle bir başarıya sahip olması hem bizim adımıza gurur verici hem de Zonguldak için gurur verici, ayrıca da moral verici” diye konuştu.

Takım kaptanı Çağla Dursun da yaptığı konuşmada, 2018 yılında Kozlu ilçesinde meydana gelen Grizu patlamasında hayatını kaybeden maden işçilerinin isimlerini uzayda yaşatacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Yaklaşık 4 yıl önce Zonguldak’ın karanlık maden ocaklarından Uzay’ın sonsuz derinliklerine diyerek biz bu yola çıktık. Ulusal ve Uluslararası bir çok başarı elde ettik. Şu anda üzerinde çalışmış olduğumuz bir küp uydu var. Bu küp uydu ile 1992 yılında Kozlu’da kaybettiğimiz 263 maden şehidimizin ismini Uzay’da yaşatacağız. Aklın ve bilimin ışığında çalışmalarımızı sürdürmeye ve Zonguldak’a yeni heyecanlar yaşatmaya devam edeceğiz”

Eğitim Dalında ödül alan Esma Filizdal Hamzaçebi, yaptığı konuşmada bu mesleği severek yaptığını, tüm zorluklara rağmen mücadeleci hareket ettiğini ve benzer çalışmalara devam edeceğini belirtti.

Eğitim Dalında ödül alan Bahar Aslan ve Murat Durmuş ise, bu anlamlı ve içeriği dolu olan etkinlik için ZOKEV’e teşekkür ettiler.

Tören, kültür ve eğitim ödüllerinin de verilmesiyle sonlandırıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi