Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kar yaptığı açıklamada, “Ülkemizin çok zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde verilen demeçlere, yapılan açıklamalara özellikle dikkat etmek ve tabir yerindeyse "Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek" gerekmektedir” dedi.

Kara, Sağlık Sen yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, “Vicdanlar özürle tatmin olmayacaktır” diyerek şunları söyledi:

“Bütün kamuoyunun bildiği gibi bu sürecin gerçek kahramanları sağlık çalışanlarımızdır. Gayretleri, performansları ve fedakarlıkları tarihin not edeceği türden olağanüstü şekildedir. Gün geçmesin ki gerek televizyonlarda gerek yazılı basında gerekse etrafımızda bir özveri hikayesinin kahramanı sağlık çalışanı olmasın. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın balkona çıkıp bizzat alkışladığı, Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca’nın onların insanüstü duruşlarına gözyaşı döktüğü, milletimizin dualar ettiği sağlık çalışanlarıdır onlar. Onlar için ne desek, hangi övgü cümlesini kursak şüphesiz az kalacaktır.

Sayın Valimizin bu süreçte sağlık çalışanlarımızla ilgili talihsiz açıklaması öncelikle kamuoyu vicdanını zedelemiş, milletimizin sinesinde onarılmaz yaralar açmıştır. Sağlık çalışanları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm olumsuzluklara rağmen İnsanları hayata bağlaya bilmek için her türlü riski göze alarak, kendi canları pahasına da olsa mesleklerini icra etmeye devam edeceklerdir.

Şundan emin olmanızı isterim ki Sayın Valim. Vicdanlar özürle tatmin olmayacaktır. 137 sağlık çalışanının covid 19 a yakalanmış olmasının sebepleri tespit edilmesi ve gereğinin yapılması halinde vicdanlar ancak mutmain olacaktır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi