Zonguldak Belediyesince, “Temiz çevre, temiz Zonguldak” sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Fener Gezi yolunda temizlik yapıldı.

Zonguldak Belediyesi tarafından düzenlenen, “Temiz çevre, temiz Zonguldak” etkinliği; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, İl Müftüsü Rüstem Can, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Zonguldak Gençlik Spor İl Müdür vekili Hakan Yüksel, Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mustafa Coşkun, bazı daire müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, Genç Kızılay Kulübü, BEÜ öğrencileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Temiz bir kent için bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar ellerine geçirdikleri eldivenle Fener Gezi yolu, liman çevresi ve valilik önüne kadar temizlik yaptılar. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve diğer protokol üyelerinin hiç gocunmadan samimiyetle yaptıkları çevre temizliği çevredeki vatandaşlar tarafından çok olumlu karşılandı. Temizlik sonunda toplanan torbalar dolusu çöpler Belediye Temizlik görevlilerince çöp kamyonlarına yüklendi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, çevre temizliği esnasında şunları söyledi: “Öncelikle Zonguldak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ben Zonguldak’a geldiğim günden bu tarafa Zonguldak’ta normalin üzerinde çevre kirliliğinden duyduğum rahatsızlığımı her vesileyle ifade ettim, etmeye de devam ediyorum. Bu konuda genel manzarayı toparlamaya, vatandaşın algısını, hassasiyetini tetiklemeye dönük çeşitli çabalarımız var. Şurada hep beraber topladığımız çöplere baktığımızda her birisi atmasak olacak şeyler. Kişi izmaritini sokağa atmaya bilir, su içtiği şişeyi sokağa atmayabilir, elini veya ağzını sildiği mendili sokağa atmayabilir ama atmışız. Temizlemek zordur ama kirletmemek çok kolaydır. Kendi çöplerimizi çevremize atmamalıyız. Bu ayıptır!”

Kısa alanda yaptığımız temizlikte gördük ki hepsi rahatlıkla çöp kutusuna atılabilecek şeyler diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz bir farkındalık yaratmak adına sayın valimizin başkanlığında, STK temsilcilerimizle, halkımızla beraber temiz çevre, temiz memleket, temiz Zonguldak, güzel Türkiye diye bir proje başlatmak istedik. Etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmamızı daha da yayacağız. Bugün sadece bu bölgedeyiz. Fener Gezi yolundan başladık buradan limana inip valilik binamız önünde bitireceğiz. Ama önümüzdeki günlerde bunu 19 mahallemize yayacağız. Bütün vatandaşlarımızdan çevre konusunda daha duyarlı olmalarını ısrarla rica edeceğiz. Evimizde, işyerimizde etrafımızı kirletmiyorsak çevremizi de kirletmeyeceğiz. Aslan yattığı yerden belli olur. Çevremizi beraber koruyalım, kirletmeyelim.” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi