Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve Gazi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Ulusal Bayramlarımızdan en önemlisi olan 23 Nisan’da şartlar ne olursa olsun neşemizi, inancımızı ve umudumuzu asla yitirmememiz gerektiğini vurgulayan Başkan Bozkurt mesajında şu ifadelere yer verdi.

“23 Nisan 1920 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşı Kahramanlarının önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nin açılışı ve Türk Milletinin bağımsızlığa ulaşma yolundaki var olma mücadelesinin en önemli adımıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine inanmış ve bu inançla bu şanlı günü Türk ve dünya çocuklarına armağan etmiştir.

Çocuklarımız tam 100 yıldır kalplerindeki vatan aşkı, bağımsızlık ruhu ve Atatürk sevgisiyle bu müstesna günü bayram olarak kutlamış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve saygıyla yad etmiştir.

Şartlar ne olursa olsun neşemizi, inancımızı ve umudumuzu asla yitirmeyeceğiz. Sağlığımız için evde kalmamız, yaşayacağımız coşkuya engel değildir.  Bu coşkuyu birlikte yaşamayı arzuladığım tüm çocuklarımızın ve Devrek Halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlar, Türk milletine ve çocuklara armağan edişiyle dünya üzerinde emsali bulunmayan bir bayram hediye eden Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş savaşı kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi