Zonguldak Önder İmam Hatipliler Dernek Başkanı Zekeriyya Uçar yaptığı açıklamada, “ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 16.’sı bu yıl 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Malatya’da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı” dedi.

Uçar açıklamasında, “Bu yıl “ehliyet ve liyakat” vurgusuyla düzenlenen kurultaya Türkiye genelindeki imam hatip camiasından 500 civarında dernek ve 1500 kişi iştirak etti. Bizde Zonguldak Merkez ve İlçe Önder İmam Hatipliler Dernekleri olarak 26 kişi ile katıldık” diyerek şunları söyledi:

“İki günlük kurultayın birinci gününde programa Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İlim Yayma Vakfı Başkanvekili Bilal Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Aydın Barış, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Yönetim Kurulu üyeleri, il ve ilçe dernek başkanları ve imam hatipliler katıldı.  Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından yapılan birinci oturumda “Eğitim-Ehliyet ve Liyakat”, ikinci oturumda “Güven Toplumunun İnşasında Ehliyet ve Liyakat” üçüncü oturumda ise   ‘’İmam Hatip Okulları ve Değerlerimiz’’  başlıkları ele alındı.

Kurultayın ikinci gününde programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma Bakanı Cahit Turan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz,  Vedat Demiröz, Fatma Betül Sayan Kaya, Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek, İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Yönetim Kurulu üyeleri, il ve ilçe dernek başkanları ve imam hatipliler katıldı.

Pazar günü Dernek Başkanları ve komisyon toplantılarının ardından “Derneklerimizde Örnek Uygulamalar” isimli dördüncü oturum gerçekleştirildi.  Kurultayın kapanışında “Değerlendirme ve Sonuç Bildirgesi” açıklandı. 

Program T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ve 100 okulun birlikte Z kütüphanesini açılışları ile sona erdi” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi