Türkiye Kamu  Sen Zonguldak İl Başkanlığına bağlı Türk Büro Sen Zonguldak Şube Başkanı Köksal Tunçtürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Tüm engellilerin günlerini kutluyorum” dedi.

Tunçtürk mesajında, “Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, iyileştirme, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiye engelli denilmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Ülkemizde resmi olmayan rakamlara göre 9 milyon dolayında engelli vatandaşımızın olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu rakam bizlere, ülkemizde her yüz kişiden on üçünün çeşitli nedenlerle fiziksel, zihinsel ya da ruhsal yönden kendi kendine yetemeyecek durumda olduğunu ortaya koymaktadır. 

Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakım hizmetlerinin sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal bir devletin asli görevidir.

Engellilere; sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan toplumsal hayat içerisinde hak ettiği yerin verilmesi, hayatını sürdürebilmeleri ve aktif bir şekilde çalışma hayatı içinde olabilmeleri için bir an önce bu düşmanca zihniyetin yok edilmesi ve göstermelik olmayan, gerçek çalışmaların yapılması gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın, ülkemizde huzur ve refah içerisinde yaşamalarını sağlamak, ailelerine her türlü desteği vermek siyasi iktidarın asli görevidir. Zaten yapılması gerekenleri, bir lütufmuş gibi göstermek, engelli vatandaşlarımızı derinden yaralamaktadır.

Engelli kamu görevlilerimizi, sorunlarının çözümü için Türkiye Kamu-Sen çatısı altında birleşmeye davet ederken, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızın her türlü sorununun çözüldüğü, önlerine konulan her türlü engelin kaldırıldığı uygulamalara vesile olacak uygulamalara imza atıldığı bir dönemin başlangıcı olmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımızı hayatımızın her alanında görebilmeyi ümit ediyoruz” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi