Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını yayınladığı mesaj ile kutladı.

Uzun mesajında, “1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal, yıllar sonra milli mücadelenin başladığı o günü gençliğe armağan etti. Nice sporcular, nice sanatçılar, nice bilim insanları yetişti onun önderliğinde. Ülke gençti, insanları gençti, ülkenin anlayışı gençti. Sonrasında aynı hızla devam edemedi bu ilerleme” diyerek şunları söyledi:

"İlerleme ve aydınlanma sizin neyinize" dercesine Köy Enstitüleri’nin kapanışı, yerini İmam Hatip okullarının alışı. Türkçe ezan zorunluluğunun kaldırılışı, dinin ve etnik ayrımcılığın siyasete alet edilmesi.  Emperyal güçlerin yarattığı kardeş kavgalarını izleyen darbeler; solun yok edilişi ve Atatürkçülerin görevlerden uzaklaştırılmaları. Sonrası malum.

Geriye, hep geriye gittik. Neredeyse 100 yıllık bir devlet olacağız ama henüz daha eğitim sistemimizde bile bir istikrar sağlayamadık. Akşam yatıp sabah kalkıp sistem değiştirmekte üstümüze yok mesela.

Yıllar boyu "Çalınmış sorularla yapılmış sınavlarda" masum gençlerin gelecekleri gasp edildi.

İstedikleri bölümlerde değil puanlarının tuttuğu bölümde okudu o çocuklar. Bitirdikleri bölümle ilgili iş bulamadılar, el mahkûm bambaşka işlerde çalışmaya kalktılar. Böyle olunca da ne devlete millete, ne de kendilerine fayda sağladılar.

Bugünün Türkiye’sinde gençler adaletsizlikten, şiddetten, azarlanmaktan, aşağılanmaktan, takdir görmemekten, emeklerinin karşılığını bulamamaktan, en temel özgürlüklerinin kısıtlanmasından, en çok da insan onuruna yakışır şekilde yaşayamamaktan dolayı mutsuz ve umutsuzlar.

Hoyratlığın baş tacı edilmesi, kaba kuvvetin değer görmesi, bilgisizliğin arsızlığı, bilinçsizliğin şımarıklığı ve tüm bunlara sahip olanların sırtının sıvazlanması gençlerin geleceğe bakışını da umudunu da köreltiyor. Gençlerin anlaşılma sıkıntıları var, fakat gençleri anlayan bir iktidar yok.

İstiyorlar ki kimsenin sesi çıkmasın, istiyorlar ki onlar ne derse o yapılsın, istiyorlar ki gençler kendilerini anlasın, istiyorlar ki gençler de kendileri gibi ‘’ ruhsuz’’ yaşasın.

“Başımıza neler örülmek istenildiği ve nasıl karşı koyduğumuz ve daha doğrusu milletin arzu ve emellerine uyarak ve onun yardımıyla nasıl çalıştığımız görülmeli ve gelecek kuşaklar için ibret ve uyanıklığı gerektirmelidir. Zaten her şey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktedir!” Böyle demişti Atatürk, 1919’da… Birde demişti ki: “En gerçek yol gösterici bilimdir” Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sarıldıkça asla vazgeçmedikçe;  aydınlık günlerde özgürce yaşayacağınız günler yakındır sevgili gençler. Ülkenin en önemli tarihlerini gençlere ve çocuklara bayram olarak armağan eden ve onları onurlandıran,  yüreklendiren büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nunla birlikte bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi