Tüketici Hakları Derneği Zonguldak şube başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Tüketicilerimizin kredi taksitleri ve fatura ödemeleri ertelenmelidir” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “Hepimizi sağlığını tehlikeye atan bir salgınla karşı karşıyayız. Bugüne kadar hep bizler fedakarlık yaptık hep fedakarlık bizlerden istendi. Şirketler bankalar karlarına kar kattılar. Şimdide biraz bu kurumlar fedakarlık etsin” diyerek şunları söyledi:

“Tüketicilerimizin banka kredi taksitleri Tüketiciler hiçbir işlem yapmadan faizsiz en az üç ay ertelensin. Tüketicilerimizin Elektrik, Doğalgaz, Telefon ,İnternet ve su faturaları faizsiz en az üç ay ertelensin. Yoksul ve dar gelirli Tüketicilerin faturalarının yarısını bu kurumlar kendileri karşılasın, Tüm emeklilere , işsizlere bir defaya mahsus 1000 TL doğrudan destek sağlansın.

Tüketicilerimizin su elektrik ve temizlik giderleri  çok yükselmiştir. Bu giderlerin karşılanması Tüketicilerimizin sağlıklı şekilde alınan tedbirlere uyması için bunlar bir zorunluluktur. Sosyal devlet olmanın bir gereğidir.

TÜKETİCİLERİMİZE ÇAĞRI ;

Alınan kararlara amasız fakatsız uyalım uymayanları uyaralım. Acil ve olağan üstü durumlar dışında evlerimizde kalalım. Hem kendimizi hem sevdiklerimizi bu şekilde korumuş olalım. Alacağımız basit tedbirler birçok insanı hastalıktan ve ölümlerden korur. Evimizi ,apartmanımızı, Mahallemizi ve kentimizi temiz tutalım kamu görevlilerine yardımcı olalım.

BELEDİYELERE ÇAĞRI;

Sağlık çalışanları için özel servis araçları tahsis edilmeli çalışanların sağlıklı bir şekilde hastanelere ve evlerine ulaşmaları sağlanmalıdır. Buna kamu kurumları da katkı sunmalıdır. Onların sağlığını korumak bizlerin görevidir. Hep birlikte dayanışma içerisinde bu salgının üstesinden geleceğiz. Birlikte başaracağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi